A cseresznyét megmosom, félbevágom és kimagozom. Ezután papírtörlőre teszem, hogy amíg a tészta elkészül a felesleges nedvességet felszívja.
A vajat még sütés előtt érdemes kivenni a hűtőből, hogy elég puha legyen. A tejszínnel együtt robotgéppel simára keverem.
Ezután adom hozzá a tojást, a vaníliát, a sót, a citromlevet és alaposan elkeverem egymással.
A lisztet kimérem egy tálba, hozzáadom a sütőport és elkeverem. Erre azért van szükség, hogy a sütőpor egyenletesen elkeveredjen a tésztában. Ezt követően 3 részletben hozzáadom a tészta többi részéhez és alaposan elkeverem robotgéppel.
A sütéshez egy kb 25 cm átmérőjű kerek piteformát használtam. Sütés előtt kókuszolaj sprayvel kifújtam, hogy ne tapadjon le a tészta. Használhatunk sütőpapírt is.
A sütőt melegítsük elő 180 C fokra, légkeverésen.
Ezután hozzáadom a cseresznyét és elkeverem a tésztába, majd a formába öntöm és elegyengetem.
Mehet a sütőbe 15 percre, majd ha az idő letelt 160 C fokon még 15-20 percig süssük.
Ha kihűlt porcukorral meghintve tálalom.