Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Szezámmagos Padlizsán Tahinis feta krémmel

Szezámmagos Padlizsán

A padlizsánt megmosom, hosszában félbevágom, majd a felekből 4-5 gerezdre szeletelem.

A szezámmagot egy lapos tányérra öntöm. A szeleteket meglocsolom kevés olívaolajjal, majd megforgatom a szezámmagban. A szeleteket ezután sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem, majd mehet az előmelegített sütőbe légkeverésen 180 C fokon 40 percre.

Amíg sül elkészítem a krémet. A fetát villával összetöröm, majd hozzáadom a többi hozzávalót és simára keverem. Könnyebb dolgunk van, ha botmixert, turmixot vagy darálógépet használunk hozzá.

Ha a padlizsán elkészült a fetakrémre rakom és újhagyma szeletekkel tálalom, kevés olívaolajjal még meglocsolom a tetejét.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

Szezámmagos Padlizsán Tahinis feta krémmel

TUDTAD?

Magyarországon csak az 1920-as évektől kezdett népszerűvé válni a padlizsán fogyasztás és termesztés.

Hozzávalók

  • 1 padlizsán
  • 2-3 ek szezámmag
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 csomag feta 
  • 125 ml kókuszjoghurt
  • 100 ml növényi tej
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek mogyoróvaj
  • 2 ek tahini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 1 padlizsán
  • 2-3 ek szezámmag
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 csomag feta 
  • 125 ml kókuszjoghurt
  • 100 ml növényi tej
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek mogyoróvaj
  • 2 ek tahini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv