a hatodik szeretetnyelv

Szezámmagos Padlizsán

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

  • 1 padlizsán
  • 2-3 ek szezámmag
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 csomag feta 
  • 125 ml kókuszjoghurt
  • 100 ml növényi tej
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek mogyoróvaj
  • 2 ek tahini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A padlizsánt megmosom, hosszában félbevágom, majd a felekből 4-5 gerezdre szeletelem.

A szezámmagot egy lapos tányérra öntöm. A szeleteket meglocsolom kevés olívaolajjal, majd megforgatom a szezámmagban. A szeleteket ezután sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem, majd mehet az előmelegített sütőbe légkeverésen 180 C fokon 40 percre.

Amíg sül elkészítem a krémet. A fetát villával összetöröm, majd hozzáadom a többi hozzávalót és simára keverem. Könnyebb dolgunk van, ha botmixert, turmixot vagy darálógépet használunk hozzá.

Ha a padlizsán elkészült a fetakrémre rakom és újhagyma szeletekkel tálalom, kevés olívaolajjal még meglocsolom a tetejét.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

Szezámmagos Padlizsán Tahinis feta krémmel

TUDTAD?

Magyarországon csak az 1920-as évektől kezdett népszerűvé válni a padlizsán fogyasztás és termesztés.

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv