a hatodik szeretetnyelv

Kapros Uborkás Babsaláta

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 1 db Globus Párolt nagyszemű fehérbab
  • ½ db kígyóuborka
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 levél friss bazsalikom
  • 150 ml natúr joghurt
  • 2 ek fehérborecet
  • 1 csipet kapor
  • ½ tk só
  • ¼ tk bors

Frissítő kapros uborkás babsaláta joghurtos-bazsalikomos öntettel, egy csipet fokhagymával és egy kevés fehérborecettel.

Rögtön rá is aggatnék egy régi jó mondást: Egyszerű, de nagyszerű!

A lilahagymáról távolítsuk el a külső héjakat. Vágjuk félbe, majd vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát tisztítsuk meg, és fokhagymatörőn zúzzuk át.

 

Kapros Uborkás Babsaláta

 

A kígyóuborkát mossuk meg, majd vágjunk kb 2 mm-es vékony szeleteket belőle. A babot bontsuk ki és mossuk át.

A joghurtot egy keverőedénybe mérjük ki, adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a kaprot, a fehérborecetet. Daraboljuk bele a bazsalikom leveleket (használhatunk ½ tk szárított bazsalikomot is helyette). Keverjük el.

Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá az uborkát, a babot és a lilahagymát. Keverjük el és már készen is vagyunk!

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.

 

Kapros Uborkás Babsaláta

TUDTAD?

A kapor egy évszázadok óta ismert és használt fűszernövény, mely elsősorban Európában és Ázsiában őshonos. Gazdag C-vitaminban, magnéziumban és kalciumban. Fogyasztása javítja az emésztést, gyulladáscsökkentő, ízületi problémák esetén is kiváló.

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv