Először is készítsük el a fahéjas krémet, amit sütés előtt a tésztába fogunk kenni. Ehhez mérjük ki a cukrot és a fahéjat. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és keverjük addig, amíg egyenletes nem lesz. A cukrot nem kell a vajban feloldani.
A lisztet mérjük ki és szitáljuk át. Adjuk hozzá a cukrot és a sütőport, keverjük el.
A tojásokat egy kisebb tálkában üssük fel és villával verjük fel. Így adjuk a lisztes keverékhez a tejjel együtt. Figyeljünk rá, hogy szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk.
A banánokat hámozzuk meg, majd villával pürésítsük. Adjuk a tésztához a vaníliával és a csokipasztillával együtt. Keverjük el, majd a masszát öntsük sütőpapírral bélelt hőálló formába. A receptben egy 20×30 cm méretű kerámia sütőedényt használtam.
A sütőt melegítsük elő, légkeverésen 160 C fokon 45 percig süssük a tésztát.
Amíg sül szitáljuk át a porcukrot és keverjük simára a tejjel. Amikor a sütési idő letelt, a cukormázat még melegen öntsük rá a sütemény tetejére. Hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
További banános receptek a Dizájnkonyha oldalán: