Ezek a monkey rollok elveszik az eszed.

Monkey rolls

Hozzávalók a tésztához:

280 g búzakenyérliszt

45 g porcukor

5 g instant élesztő

1 csipet só

1 tojás

50 ml tej

1 banán

30 g vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

25 g vaj

25 g barnacukor

8 g kakaó

Hozzávalók az öntethez:

2 ek csokis fehérjepor

50 ml víz 

A tésztához a lisztet, a porcukrot és a sót kimérem egy tálba, majd elkeverem. A banánt megtisztítom majd egy tányéron villával pürésítem. 

Hozzáadom az élesztőt, a tojást, a tejet és a banánt. Dagasztógépben vagy kézzel 5-6 percig dagasztom. 

Ezután adom hozzá a szobahőmérsékletű, puha vajat és még 10 percig dagasztom. A tészta kicsit még ragadós lesz, de ne tegyünk hozzá több lisztet. Ha ezzel készen vagyok, cipót formázok belőle és lefedve 1 órán át kelesztem.

A töltelékhez kimérem a kakaót és a cukrot, majd elkeverem egymással. 

Mikor a tészta a duplájára kelt enyhén lisztezett felületre teszem és téglalap alakban kinyújtom. Kb fél ujjnyi vastagon. 

Ezután a vajjal megkenem a tésztát, majd megszórom a töltelékkel. 

Hosszanti irányba feltekerem. A tésztát 12 részre osztva feldarabolom. Ehhez egy damilt használtam, amivel sokkal szebben lehet szeletelni, mint késsel.

Egy hőálló tálat (kb 20×30 cm) kivajazok, majd a csigákat hármasával négy sorban, egymástól ujjnyi távolságra helyezem. Lefedem és egy órát kelesztem.

Ha megkelt a sütőt előmelegítem 170 C fokra és 15-20 perc alatt készre sütöm benne a csigákat. 

Csokiöntetnek fehérjeport használtam, így sokkal kevesebb és másabb kalóriákat tartalmaz. De használhatunk olvasztott csokoládét is. Ebben a verzióban csomómentesre keverem a fehérjét a vízzel, majd leöntöm vele a csigákat. Ehhez használhatunk kenőecsetet is.

A tetejét étcsoki darával és szórócukorral díszítettem.

Ezek a monkey rollok felejthetetlenek!