Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

Baba Ganoush

Tunkolásra fel: Itt a BABA GANOUSH!

A padlizsánt megmosom, félbe vágom, kevés olivaolajjal meglocsolom. Sózom, borsozom, majd mehet az előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokon 45 percig.

Ha elkészült hagyom kicsit kihűlni, majd a többi hozzávalóval együtt konyhai robotgéppel, turmixal vagy botmixerrel pürésítem.

Tálalhatom zöldségekkel vagy tortillával is. Sütöttem még hozzá egy konzerv babot, kevés olajon magas hőfokon 5-6 percig pirítottam. Sóztam, borsoztam, raktam rá kevés chilit, petrezselymet és szezámmagot.

Tunkolásra fel: Itt a BABA GANOUSH!

 

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A szóösszetétel egyes értelmezései szerint a baba ganoush maga a Kacérság Atyja!

Hozzávalók

  • 3 kisebb padlizsán
  • 50 ml olivaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek tahini
  • 1 ek zabjoghurt
  • ¼ citrom leve
  • ½ tk chili
  • 1 tk római kömény
  • ½ tk bors
  • 1 tk só
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 3 kisebb padlizsán
  • 50 ml olivaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek tahini
  • 1 ek zabjoghurt
  • ¼ citrom leve
  • ½ tk chili
  • 1 tk római kömény
  • ½ tk bors
  • 1 tk só
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv