Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Whiskey-s Forró Csokoládé

Whiskey-s Forró Csokoládé

Egy főzőedényben melegítsük fel a tejet és a tejszínt. Keverjük el benne a cukrot is. Ha édesebben szeretjük adjunk hozzá még egy teáskanállal, de el is hagyhatjuk a receptből.

A csokoládét daraboljuk fel, majd adjuk a már meleg tejhez. Figyeljünk rá, hogy ne forraljuk fel.

Gyakori kevergetés mellett főzzük addig, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a whiskey-t is és keverjük el benne.

Töltsük pohárba, nyomjunk rá egy nagy adag tejszínhabot és már készen is vagyunk!

Whiskey-s Forró Csokoládé

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Whiskynet.hu támogatta. 

A Teeling Whiskey in the Jar bögre szettet ide kattintva találod a webshopban!

Csak 18 éven felülieknek! Fogyaszd felelősséggel!

TUDTAD?

A whiskey készítést is számtalan monda és hagyomány övezi. A fahordós érlelés több évig is eltart, ezalatt pedig évente pár százalékot veszít a mennyiségéből a párolgás révén. Ezt a veszteséget Angel’s share-nek, vagyis az angyalok jussának nevezik. A legenda szerint ennek révén pedig biztosra vehetjük, hogy igazán jó minőségű whiskey kerül majd a palackokba.

Hozzávalók

  • 300 ml tej
  • 100 ml habtejszín
  • 4 cl ír whiskey
  • 2 tk barnacukor
  • 50 g étcsokoládé
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 300 ml tej
  • 100 ml habtejszín
  • 4 cl ír whiskey
  • 2 tk barnacukor
  • 50 g étcsokoládé
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv