Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
sült áfonyás zabkása

Áfonyás sült zabkása

A zabot, a sütőport, az édesítőt, a fahéjat és a sót egy keverőtálba kimérem. Apróra tört zabot használtam, így szépen összeáll a tészta sütéskor.

A banánt meghámozom, majd egy kisebb tányéron villával összetöröm. Ezután mehet a többi hozzávalóhoz, amihez a tejet és a mogyoróvajat is hozzáadom.

Mogyoróvajból a darabos verziót használtam, így a magvak még egy kis plusz csavart adnak az egésznek.

sült áfonyás zabkása

Ha ezzel megvagyunk robotgéppel egy perc alatt simára keverem, így könnyebben simára keverhető a mogyoróvaj.

Ezután hozzáadom az áfonya felét és fakanállal elkeverem benne.

Egy sütőformát (kb 25-30 cm átmérőjű) kivajazok, én kókuszolaj sprayt szoktam használni. Beleöntöm a masszát, majd a tetejére szórom az áfonya másik felét és egy kis kakaóbab töretet.

A sütőt előmelegítem 170 C fokra, majd mehet bele a zabkása 30 percre. 

sült áfonyás zabkása

TUTI TIPP

Minél több benne az áfonya annál finomabb! Ha épp nem jutsz friss áfonyához, fagyasztottal is elkészítheted!

Hozzávalók

  • 500 ml növényi tej
  • 130 g mogyoróvaj
  • 100 g áfonya
  • 25 g 1:4 édesítő
  • 280 g zab
  • 1 banán
  • 5 g sütőpor
  • 3 g fahéj
  • 1 csipet só
  • 10 g kakaóbab töret (opcionális)
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 500 ml növényi tej
  • 130 g mogyoróvaj
  • 100 g áfonya
  • 25 g 1:4 édesítő
  • 280 g zab
  • 1 banán
  • 5 g sütőpor
  • 3 g fahéj
  • 1 csipet só
  • 10 g kakaóbab töret (opcionális)
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv