a hatodik szeretetnyelv

Áfonyás sült zabkása

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

  • 500 ml növényi tej
  • 130 g mogyoróvaj
  • 100 g áfonya
  • 25 g 1:4 édesítő
  • 280 g zab
  • 1 banán
  • 5 g sütőpor
  • 3 g fahéj
  • 1 csipet só
  • 10 g kakaóbab töret (opcionális)

A zabot, a sütőport, az édesítőt, a fahéjat és a sót egy keverőtálba kimérem. Apróra tört zabot használtam, így szépen összeáll a tészta sütéskor.

A banánt meghámozom, majd egy kisebb tányéron villával összetöröm. Ezután mehet a többi hozzávalóhoz, amihez a tejet és a mogyoróvajat is hozzáadom.

Mogyoróvajból a darabos verziót használtam, így a magvak még egy kis plusz csavart adnak az egésznek.

A legfinomabb sült zabkása recept!

Ha ezzel megvagyunk robotgéppel egy perc alatt simára keverem, így könnyebben simára keverhető a mogyoróvaj.

Ezután hozzáadom az áfonya felét és fakanállal elkeverem benne.

Egy sütőformát (kb 25-30 cm átmérőjű) kivajazok, én kókuszolaj sprayt szoktam használni. Beleöntöm a masszát, majd a tetejére szórom az áfonya másik felét és egy kis kakaóbab töretet.

A sütőt előmelegítem 170 C fokra, majd mehet bele a zabkása 30 percre. 

Áfonyás sült zabkása reggelire és desszertnek is kiváló!

TUTI TIPP

Minél több benne az áfonya annál finomabb! Ha épp nem jutsz friss áfonyához, fagyasztottal is elkészítheted!

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv