Az utóbbi években az egészséges életmód, a tudatos táplálkozás és a természetes összetevőkre helyezett fókusz egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
A granola pedig otthon természetes hozzávalókból is elkészíthető, így sokkal egészségesebb alternatíva a hagyományos reggelikhez képest!
A zabot mérjük ki egy nagyobb tálba. A granola receptekhez apró szemű zabpelyhet szoktam használni. Adjuk hozzá a cukrozatlan kakaóport és keverjük el.
A mézet egy kisebb tálba mérjük ki és egy kicsit melegítsük fel, így sokkal folyósabb lesz és könnyebb lesz vele dolgozni. (nálam ez kb 45-60 másodperc a mikroban)
Öntsük a zabos keverékre a mézet és keverjük el alaposan, amíg mindenhol mézes nem lesz.
A sütőt melegítsük elő légkeverésen 170 C fokra. A granola keveréket öntsük sütőpapírral bélelt tepsire, majd mehet a sütőbe 15 percre. A sütés ideje alatt 1-2 alkalommal vegyük ki és keverjük át, hogy ne égjen meg a keverék. Mivel nincsenek benne olajos magvak, amik könnyen megéghetnek, így nem kell 5 percenként átkeverni.
Ha kész vegyük ki és keverjük hozzá a kókusz chipset. Mivel én pirított kókuszt használtam, nem kellett a sütés alatt hozzákeverni. Ha natúr kókusz chips van nálad, akkor a sütési idő felénél keverd bele és süsd együtt őket.
Hagyjuk a tepsin teljesen kihűlni, majd légmentesen zárjuk le, csatos üveg tökéletes választás, de bármilyen zárható csomagolásban jó pár hétig eláll. Ha kevesebb adagot szeretnénk készíteni, csak felezzük le a mennyiséget.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
Készítenél más ízben is granolát?
Próbáld ki a Fahéjas-Datolyás változatot is! Kattintsd ide érte!