Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Házi magvas granola recept

Házi Magvas Granola

Első lépésként a száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük el egymással. 

Ezután adjuk hozzá a felmelegített kókuszzsírt és a mézet. Keverjük el, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el. Ha édesszájúak vagyunk használhatunk több mézet is. 

HÁZI MAGVAS GRANOLA

A sütőt melegítsük elő 170 C fokra, majd süssük a keveréket 15 percig. Azért, hogy a magvak ne égjenek meg, 5 percenként keverjük át a granolát, egyengessük el, majd süssük tovább.

Amikor elkészült, még melegen adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöt. Itt is választhatunk bármit, a lényeg, hogy mielőtt összekevernénk daraboljuk fel. Hagyjuk a tepsin kihűlni, majd légmentesen zárható edényben tároljuk.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dizájnkonyha (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés

TUTI TIPP

A receptben leírt magvak helyett bármi mást használhatunk ami éppen otthon van, vagy amit szívesen fogyasztanánk. A mennyiségek sincsenek kőbe vésve.

Hozzávalók

  • 250 g zabpehely
  • 100 g kókuszzsír
  • 130 g méz
  • 1,5 tk fahéj
  • 100 g aszalt datolya
  • 100 g pekándió
  • 50 g tökmag
  • 50 g dió
  • 20 g pisztácia
  • 20 g mák
Hirdetés
good spirit

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 250 g zabpehely
  • 100 g kókuszzsír
  • 130 g méz
  • 1,5 tk fahéj
  • 100 g aszalt datolya
  • 100 g pekándió
  • 50 g tökmag
  • 50 g dió
  • 20 g pisztácia
  • 20 g mák
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv