Hirdetés
Meggyes panna cotta recept egyszerűen elkészíthető.

Meggyes Panna Cotta

A panna cottához a hideg vízbe áztassuk be a zselatin lapokat és tegyük félre 10-15 percre. Egy főzőedénybe mérjük ki a habtejszínt, a cukrot és a vanília kivonatot és tegyük fel főzni közepes hőfokon.

Nagyjából 70 C fokra kell felhevíteni, vagyis figyeljünk rá, hogy ne forraljuk fel. Pontosabb ha használunk hozzá maghőmérőt.

Ha elértük a kívánt hőfokot húzzuk le a főzőlapról. A zselatinból nyomkodjuk ki a vizet és adjuk a meleg tejszínes keverékhez. Keverjük addig, amíg fel nem olvad benne. (Az áztató vizet ne adjuk hozzá!)

A meggyszószhoz a meggyet szűrjük le, hagyjuk pár percig lecsöpögni. A levét ne dobjuk ki, kevés szódával nagyon finom üdítő lesz belőle!

Tegyük turmixba és turmixoljuk le. Egy kisebb főzőedénybe öntsük át, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a fahéjat, majd főzzük közepes lángon, amikor felforr főzzük még 5-8 percig, majd tegyük félre. Adjunk hozzá egy teáskanál zselatint vagy dzsemfixet, keverjük el benne, majd hagyjuk hűlni. Ha fahéj rudat használtunk, azt távolítsuk el.

Meggyes panna cotta recept egyszerűen elkészíthető.

Összeállítás:

A fent leírt mennyiséggel 3 db 200 ml űrtartalmú poharat tudunk megtölteni.  Ehhez készítsük elő a poharakat, majd öblítsük ki vízzel. 

Ezután töltsük bele a panna cottát, majd rakjuk hűtőbe körülbelül egy órára. Ezután már annyira megszilárdul, hogy a kihűlt szószt rá tudjuk helyezni. Ha ez megvan, rakjuk hűtőbe további 5 órára, hagyhatjuk egy napot is állni. A tetejét mentával díszítettem.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.

TUDTAD?

Aki tudja mi az a Panna Cotta, biztosan tudja azt is, hogy egy ízig-vérig olasz desszertről van szó. Telített ízekkel, lágy és könnyű tejszínnel, gyümölcs szósszal a tetején.

Hozzávalók

Hozzávalók a panna cottához:

  • 100 ml hideg víz
  • 8 g lapzselatin (4 lap)
  • 400 ml habtejszín
  • 80 g cukor
  • 1 ek vanília kivonat

 

Hozzávalók a meggyszószhoz:

  • 1 üveg Globus Magozott Meggy
  • 70 g cukor
  • 1 tk őrölt fahéj vagy 1 rúd fahéj
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk zselatinpor vagy dzsemfix
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés

Hozzávalók a panna cottához:

  • 100 ml hideg víz
  • 8 g lapzselatin (4 lap)
  • 400 ml habtejszín
  • 80 g cukor
  • 1 ek vanília kivonat

 

Hozzávalók a meggyszószhoz:

  • 1 üveg Globus Magozott Meggy
  • 70 g cukor
  • 1 tk őrölt fahéj vagy 1 rúd fahéj
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk zselatinpor vagy dzsemfix
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv