A csokoládét daraboljuk fel apróra. Főzzük le a kávét és hagyjuk kihűlni.
Ezután áztassuk be a zselatinlapot az alábbi módon: vágjuk félbe a lapot, majd egy mélytányérba engedjünk hideg vizet és tegyük bele a zselatin lapokat. Fedje be teljesen a víz, majd tegyük félre, amíg elkészítjük a krémet.
A tojássárgákat tegyük egy főzőedénybe, majd a kihűlt kávéval keverjük simára. Ezután rakjuk fel melegedni a tűzhelyre és melegítsük fel kb. 80 C fokra, amíg sűrűsödni nem kezd.
Ha megvan, vegyük le a tűzhelyről. A beáztatott zselatinból nyomkodjuk ki a vizet, majd adjuk hozzá és keverjük el benne, amíg fel nem olvad.
A feldarabolt csokoládét tegyük egy hőálló tálba és még melegen öntsük rá a kávés keverékünket. Keverjük addig, amíg a csokoládé fel nem olvad.
Ezután már nincs más hátra, mint pohárba tölteni. Díszíthetjük friss gyümölcsökkel és menta levéllel, vagy törj össze 10-20 szem kávészemet.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.