Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
vegán dzsem gyümölcslekvár cukor és édesítőszermentes zselatinmentes

Chia Magos Eperdzsem

A dzsem elkészítéséhez bármilyen bogyós gyümölcsöt felhasználhatunk, friss eper esetén turmixoljuk le tisztítás után.

A fagyasztott eper esetében hagyom kiolvadni, majd villával összetöröm, amíg pépes állagot nem kapok. 

Hozzáadom a chia magot, a citromlevet és a datolyaszirupot, majd alaposan elkeverem. Befőttes üvegbe szedem, jól rászorítom a tetejét, majd 5-10 percre fejjel lefelé fordítva tárolom, hogy légmentes legyen.

Felbontás után hűtőben tároljuk, és 1-2 napon belül fogyasszuk el. 

Süteményekben is használható.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

vegán dzsem gyümölcslekvár cukor és édesítőszermentes zselatinmentes

TUDTAD?

A vegán kifejezés használatának kezdetét 1944. november 1. napjára datálják, ekkor alakult a brit Vegan Society társaság.

Hozzávalók

  • 300 g fagyasztott eper
  • 20 g chia mag
  • ½ citrom leve
  • 40 g datolyaszirup
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 300 g fagyasztott eper
  • 20 g chia mag
  • ½ citrom leve
  • 40 g datolyaszirup
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv