A banánkenyér egy népszerű recept, hiszen tökéletes a túlérett banánok felhasználására, ahelyett, hogy kidobnád!
A banánkenyér egy sokoldalú, ízletes és praktikus sütemény, amely könnyen beilleszthető a mindennapi életbe és remek módja az élelmiszer-pazarlás csökkentésének.
Ez a banánkenyér pedig teljesen vegán, vagyis tojás- és laktózmentes. A receptet gazdagon variálható: cukor helyett használhatsz más édesítőt, de a diót is cserélheted más magvakra, datolyára, csokipasztillára, almára, körtére.
Az elkészült banánkenyér napokig finom marad, felszeletelve pedig le is fagyaszthatod.
Így készítsd el a vegán banánkenyeret!
A diót mérjük ki és aprítsuk fel. A banánok héját távolítsuk el, majd tegyük egy nagyobb tálba és villával törjük össze.
A kókuszvajat melegítsük fel mikróban 30 mp alatt, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ezután adjuk az összetört banánhoz a fahéjat, a kókuszvajat, a növényi tejet (a receptben rizstejet használtam), és a cukrot. Keverjük ki alaposan.
Ezután szitáljuk át a lisztet a sütőporral, majd 2-3 részletben adjuk a banános keverékhez. Amikor csomómentesre kevertük, tegyünk sütőpapírt a formába, majd öntsük bele a tésztát.
A sütőt melegítsük elő légkeverésen 170 C fokra és süssük benne a banán kenyeret 50-60 percig.
Amikor a sütési idő letelt, vegyük ki és hagyjuk a formában kihűlni.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!