A vajkrém nagy kedvencünk, azonban a vegán étkezésre való áttérés során sem kell lemondanunk róla. Na de miért nevezzük vajkrémnek, ha egyszer nincs is benne tejtermék?
Ennek egyik oka, hogy így az emberek könnyebben be tudják azonosítani és elképzelni, hogy mit tartalmaz egy étel, ha az ismert, hagyományos ételek neveit használják.
Ha például a “vegán túrógombóc” kifejezést hallja valaki, akkor az segít megérteni, hogy az étel ízében és állagában a hagyományos túrógombóchoz hasonló alternatívát kínál, de növényi alapanyagokból.
A már ismert ételnevek használata emellett segít a vegán termékek piaci integrációjában. Sokan, akik vegán étrendet követnek, vagy éppen csak csökkenteni szeretnék állati eredetű termékek fogyasztását, szívesen választanak olyan termékeket, amelyek ismerős ételeket imitálnak.
A Vegán vajkrém elkészítéséhez első lépésként bontsuk ki a tofut és pár papírtörlő segítségével itassuk le róla a felesleges nedvességet.
Ezután kockázzuk fel és tegyük turmixba. Adjuk hozzá a felmelegített kókuszvajat, a sót és a fokhagymát. Majd 1-2 percig turmixoljuk, amíg krémes nem lesz.
Kanalazzuk ki a turmixból, majd adjunk hozzá friss, aprított metélőhagymát.
A recept elkészítéséhez az Ízmester Fűszermalmokat használtam, amit bátran ajánlok azoknak, akik szeretik a praktikus és jól működő dolgokat. A beépített őrlőfej igazán erős, jól és gyorsan darál. A frissen őrölt fűszerek pedig sokkal ízesebbé teszik az ételeinket.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!