Hirdetés
creem organics természetes tiszta natúrkozmetikum
garnélás spagetti recept

Garnélás Citromos Spagetti

Idén ismét megrendezésre kerül a Vince Gála, ami a borok kedvelőinek kihagyhatatlan programnak ígérkezik ebben az évben is.

Az, hogy végül mely borok kerülnek fel a dobogó legfelső három fokára, a november 18-i Vince Gálán derül ki, ahol a 22 kategóriában nevező borászatok 3 top kategóriás borát is meg lehet kóstolni korlátlan mennyiségben a megvásárolt jegyekkel.

Ma pedig az egyik döntős bort vettük le a polcról és készítettünk belőle egy receptet nektek, ugyanis az Etyeki Kúria bora döntős (top3) Vince-díj jelölt lett a „Nemzetközi fajtából (chardonnay, sauvignon blanc, rajnai rizling) hordós érleléssel készült fehér fajtabor” kategóriában.

A Garnélás Citromos Spagetti egy ínycsiklandó fogás, amelyet Vince Magazinnal közösen alkottunk meg. Az idei gálán shortlistre került borok közül válogattunk és nem kell mondanunk, nehéz dolgunk volt: számtalan páratlan borászat terméke kapott helyet a listán!

Ezt az elegáns ételt a tökéletes randevúhoz ajánljuk, ahol a bor választása is kulcsfontosságú. Az elkészítése könnyű, de az íze egyszerűen káprázatos, és remekül harmonizál az ehhez a recepthez választott Etyeki Kúria Chardonnay borával. Egy igazi gasztronómiai élmény vár rád ezzel a kombinációval!

 Garnélás Citromos Spagetti

Így készítsd el:

Egy főzőedényben melegítsünk főzővizet, kb 4-5 liter mennyiségben. Adjunk hozzá egy fél tk sót, majd mikor forr tegyük bele a tésztát és főzzük 10-12 percig. Ha elkészült szűrjük le és tegyük félre.

Amíg a spagetti fő, készítsünk el a mártást. A vaj felét olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a garnélákat, fél citrom levét, borsot, sót. Öntsük fel a borral, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és magas hőfokon 2-3 percig főzzük. Ha letelt az idő vegyük ki a garnélákat.

Ugyanabban a serpenyőben olvasszuk fel a maradék vajat. Vágjuk hozzá a friss petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Csavarjuk bele a citrom másik felének levét, majd 2-3 percig magas hőfokon főzzük. Ezután mehet bele a kifőzött tészta. Keverjük el alaposan és már tálalhatjuk is.

A tálaláshoz adjunk hozzá még friss petrezselymet és egy kevés olívaolajat.
Jó étvágyat!

A recept létrejöttét a Vince Magazin támogatta.

TUDTAD?

A tésztákról szóló első írásos emlékünk az i.sz. 5. századból, Talmudból származik, ahol olyan szárított tésztát említenek, amit forró vízben meg lehetett főzni. A tészta feltalálásával jól tárolható és szállítható élelmiszerhez jutottak.

Hozzávalók

  • 300 g spagetti tészta
  • 250 g garnéla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml fehérbor
  • 50 g vaj
  • 1 citrom leve
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 300 g spagetti tészta
  • 250 g garnéla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml fehérbor
  • 50 g vaj
  • 1 citrom leve
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv