Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Mézes-Fehérborecetes Répa savanyúság recept

Mézes-Fehérborecetes Sárgarépa

A sárgarépát megtisztítom és vékony karikákra vágom.  A befőttesüveget használat előtt forró vízben megmerítem, ezzel fertőtlenítve azt.

Ezután nincs más dolgom, mint a sárgarépa karikákat a befőttesüvegbe rakni, kimérni a porcukrot, sót és fűszereket, majd leönteni a mézzel, az ecettel, majd annyi forró vízzel, ami teljesen ellepi.

Ezután szorítsuk rá a kupakot, majd fordítsuk fejre az üveget és hagyjuk így állni kb 5 percig. Így vákuum keletkezik az üvegben, légmentes lesz, ezzel tartósítva tartósítószer nélkül.

Ha érdekel hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

Mézes-Fehérborecetes Répa savanyúság recept

TUDTAD?

A sárgarépa rendszeres fogyasztása hozzájárul a bőr víztartalmának megőrzéséhez, béta-karotin tartalmának köszönhetően védelmet nyújt a napégés ellen is.

Hozzávalók

1 db 800 ml űrtartalmú üvegre számolva:

  • 350 g sárgarépa
  • 280 ml forró víz
  • 120 ml fehérborecet
  • 1 ek porcukor
  • 2 g borókabogyó
  • 50 g méz
  • 10 g só
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

1 db 800 ml űrtartalmú üvegre számolva:

  • 350 g sárgarépa
  • 280 ml forró víz
  • 120 ml fehérborecet
  • 1 ek porcukor
  • 2 g borókabogyó
  • 50 g méz
  • 10 g só
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv