Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Így csökkenthetik felére a műanyag csomagolást az élelmiszerboltok

Így csökkenthetik felére a műanyag csomagolást

A Greenpeace magyar nyelven is elkészítette az élelmiszerüzleteknek szóló kiadványát, melyben a zöldszervezet, elsősorban brit példákra hivatkozva szakmai ajánlásokat fogalmaz meg, hogy a következő öt évben hogyan csökkenthető felére a boltokban használt eldobható műanyag csomagolás.

El kell érni, hogy a hazai élelmiszerboltok minél kevesebb szemetet termeljenek, ezért arra kell törekedni, hogy a palackokat, dobozokat, zacskókat újratöltéssel minél többször fel lehessen használni, illetve növelni kell a csomagolásmentes termékek arányát. Ehhez szükség van az élelmiszerüzletek együttműködésére, valamint kormányzati szabályozásokra és a cégek elköteleződésére is.

Így csökkenthetik felére a műanyag csomagolást az élelmiszerboltok

A műanyagmentes július a végéhez ér a héten, ám rengeteg még a teendő azért, hogy végleg felszámoljuk a műanyagválságot. Ennek részeként a Greenpeace Magyarország a műanyaghulladék-termelésben élenjáró boltokban is szeretne változást látni, ezért a zöldszervezet áprilisban megkereste hazánk 9 legnagyobb élelmiszerüzlet-láncát, hogy megvizsgálja a műanyaglábnyomukat. A felmérés keretében a környezetvédő szervezet rangsorolni fogja az élelmiszerüzlet-láncokat, hogy azok mennyit tesznek a hulladékcsökkentésért és az újratölthető csomagolások elterjedéséért – a Greenpeace az ehhez köthető értékelését 2022. őszén tervezi bemutatni.

A teljes cikket a Greenpeace Magyarország oldalán olvashatjátok.

< Vissza az előző oldalra
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legújabb receptek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
zue online patika új év álomalak

olvass bele a többi cikkbe is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv