Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Sütőtökös - Túrós Pite recept

Sütőtökös – Túrós Pite

A recept támogatója:

MyFarm_logo_black

A sütőtök nem csak finom, de hozzájárul az általános egészségi állapot javításához is, ezért érdemes mindenképpen beilleszteni az étrendünkbe.

A sütőtök fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár. Gazdag tápanyagokban, például A-, C- és E-vitaminban, valamint ásványi anyagokban, mint a kálium, vas és magnézium.

Magas antioxidáns tartalma, különösen a béta-karotin, segít semlegesíteni a szabad gyököket, csökkentve ezzel a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Az A- és C-vitamin erősíti az immunrendszert, támogatva a szervezetet a fertőzések elleni küzdelemben. A béta-karotin az A-vitamin előanyaga, amely elengedhetetlen a szem egészségéhez és a jó látáshoz.

SÜTŐTÖKÖS-TÚRÓS PITE

Magas rosttartalma elősegíti az egészséges emésztést és hozzájárul a bélrendszer megfelelő működéséhez. A kálium tartalma segíthet a vérnyomás szabályozásában és a szív egészségének megőrzésében.

Emellett alacsony kalóriatartalma miatt ideális választás azoknak, akik figyelnek a kalóriabevitelre, miközben tápláló élelmiszert szeretnének fogyasztani.

 

Így készítsd el a Sütőtökös – Túrós Pite receptet!

A sütőtököt vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat, majd daraboljuk fel. Hámozzuk meg, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. A sütőt melegítsük elő légkeverésen 160 C fokra és süssük a sütőtököt 35-45 percig, amíg megpuhul. Ha kész vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni, ezután pedig botmixer vagy konyhai daráló segítségével pürésítsük le.

Házi sütőtök püré recept!
A sütőtökpüré receptjét megtalálod a képre kattintva!

A pite elkészítéséhez készítsük el a kekszes alapot: a kekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk meg. Ezután keverjük el a zabkekszet a vajjal.

Egy 24 cm átmérőjű tortaformában simítsuk el egyenletesen a kekszes masszát. A sütőt melegítsük elő 165 C fokra, majd süssük benne a kekszes alapot 10 percig. Ha kész vegyük ki és készítsük el a pite krémet, amíg hűl.

A túrós krém elkészítéséhez mérjük ki a túrót egy tálba, majd adjuk hozzá a mascarponét, a tojásokat, a keményítőt, az édesítőt, a citromlevet és a vaníliát. Az egészet gépi habverővel dolgozzuk össze.

A pürésített sütőtökhöz adjuk hozzá a tojásokat, a keményítőt az édesítőt, a mézeskalács fűszerkeveréket és a mascarponét, majd gépi habverővel dolgozzuk össze.

A MyFarm zöldségkosár előfizetés révén házhoz szállítva kapjuk kézhez a friss, szezonális és vegyszermentes zöldségeket! Ezzel nem csak egészségesebb, de környezetbarátabb alternatívát is nyújtanak a szupermarketekhez képest.

Sütőtökös - Túrós Pite

Ha készen vannak a krémek kanalazzuk azokat a kihűlt kekszes alapra, méghozzá váltott sorrendben: vagyis egy merőkanál tökös krém mellé szedjünk egy merőkanál túrós krémet.

Ha az összes krémet a formába kanalaztuk, simítsuk el a tetejét, majd egy kés, vagy evőpálcika segítségével fel-le mozdulatokkal húzzuk át a krémeket. Ezzel a módszerrel márványos felületet kapunk majd szeleteléskor.

A sütőt melegítsük elő légkeverésen 165 C fokra, majd süssük benne a pitét 45-50 percig. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk a formában teljesen kihűlni, utána szeleteljük.

A recept létrejöttét a MyFarm támogatta.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Cukor helyett édesítővel is ízesítheted, ebben az esetben 25-25 g 1:4 édesítőt adj hozzá!

A recept támogatója:

MyFarm_logo_black

Hozzávalók

Hozzávalók a tökös réteghez:

  • 500 g sütőtök
  • 150 g mascarpone
  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • 50 g keményítő
  • 1 citrom leve
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék

 

Hozzávalók a túrós réteghez:

  • 500 g túró
  • 150 g mascarpone
  • 2 tojás
  • 1 citrom leve
  • 100 g cukor
  • 50 g keményítő
  • 1 tk vanília kivonat

 

Hozzávalók a kekszes alaphoz:

  • 300 g keksz
  • 130 g vaj
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

Hozzávalók a tökös réteghez:

  • 500 g sütőtök
  • 150 g mascarpone
  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • 50 g keményítő
  • 1 citrom leve
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék

 

Hozzávalók a túrós réteghez:

  • 500 g túró
  • 150 g mascarpone
  • 2 tojás
  • 1 citrom leve
  • 100 g cukor
  • 50 g keményítő
  • 1 tk vanília kivonat

 

Hozzávalók a kekszes alaphoz:

  • 300 g keksz
  • 130 g vaj
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.