Hirdetés
kóstold meg ezt a citromos krémsajtos crackle cookies süteményt!

Citromos Crinckle Cookies

A vajat mérjük ki pár órával a sütés előtt és hagyjuk a konyhapulton, hogy kellően lágy legyen.

A ricottát, a porcukrot és a puha vajat robotgéppel simára keverem. Hozzáadom a tojást, a vaníliát és tovább habosítom.

A lisztet külön tálba kimérem, hozzáadom a sütőport és alaposan elkeverem. Ezután körülbelül 3-4 részletben adom a tojásos masszához.

Amikor már sima, jól elkevert elegyet kapunk, lefedem és mehet a hűtőbe 1 órát pihenni. Ha több adaggal szeretnétek csinálni vagy egyszerre formázzátok meg az összes golyót belőle vagy sütés alatt tegyétek vissza a hűtőbe, mert ha felmelegszik nehéz formázni.

166064148 1375098646186164 2835051110026014163 n 1

Ha lejárt az idő kanál segítségével vegyünk fel egy adagot (kb 3,5 cm átmérőjű gömbnek megfelelőt.)

Kézzel formázzunk golyót belőle és igen ez ilyen ragacsos kell, hogy legyen. Tegyük a megformázott golyókat egy tányérra vagy vágódeszkára.

Egy evőkanál porcukrot tegyünk egy kisméretű lapos tányérra és hempergessük meg benne a kész golyókat. Majd mehetnek is a sűtőpapírral bélelt tepsire.

A golyók sütés közben szét fognak terülni, ezért két golyó között két golyónyi helyet hagyjunk szabadon.

 

A sütőt melegítsük elő 170 C fokra és légkeverésen süssük 10 percig. Ekkor még puhák lesznek a sütik, de az nem baj. 

Ha nem egyenletesen süt a sütőtök akkor félidőnél érdemes megfordítani. Könnyen túlsül, ezért a sütőnket ismerve figyeljünk oda közben.

TUTI TIPP

A tészta igen ragacsos, azonban ha elég ideig hűtjük formázás előtt, sokkal könnyebb dolgunk lesz! Ne sajnáljuk az időt, érdemes akár 3-4 órán át is hűtőben tartani.

Hozzávalók

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 150 g finomliszt
  • 120 g porcukor
  • 40 g ricotta
  • 30 g vaj
  • 1 tojás
  • 25 ml citromlé
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 tk sütőpor

 

  • forgatáshoz 1-2 ek porcukor
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 150 g finomliszt
  • 120 g porcukor
  • 40 g ricotta
  • 30 g vaj
  • 1 tojás
  • 25 ml citromlé
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 tk sütőpor

 

  • forgatáshoz 1-2 ek porcukor
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv