A Közel-Keletről származó muakacha arab jelentése ráncos, ami igen találó, hiszen az egymás mellé hajtogatott rétestészta pontosan így is néz ki!
Egy kb 30 cm átmérőjű tortaformát készítsünk elő és vajazzuk ki. A réteslapokat csomagoljuk ki. Tekerjük ki a lapokat és 2-3 lapot összefogva ráncoljuk össze őket, majd helyezzük egymás mellé a sütőformában.
A sütőt melegítsük elő és süssük benne a réteslapokat 180 C fokon 10 percig. Ha letelt az idő vegyük ki a sütőből.
A vajat olvasszuk meg, majd egyenletesen öntsük le vele a megsült tésztát. Rakjuk vissza a sütőbe további 10 percre 180 C fokon.
A tojást keverjük el a cukorral, a tejszínnel, a vaníliával és a fahéjjal, majd ha az előző sütési idő letelt, öntsük le vele a tésztát. Rakjuk vissza a sütőbe további 25 percre.
Amíg a tészta sül, forraljunk fel 200 ml vizet, majd olvasszunk fel benne 200 g cukrot, ezzel cukorszirupot készítve.
Amikor a tésztát kivettük a sütőből, egyenletesen öntsük le az elkészített cukorsziruppal.
A pisztáciát daraboljuk fel, majd szórjuk meg a Muakacha tetejét vele. Hagyjuk állni, majd ha kihűlt szeleteljük.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!