Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
természetes takarítószerek

Természetes takarítószerek – Ezeket használd!

Az otthonunk tisztán tartása elengedhetetlen a mindennapi életünk során, de gyakran nem vagyunk tudatában azzal, hogy az általunk használt tisztítószerek milyen káros hatással lehetnek egészségünkre és a környezetünkre.

Az ipari vegyszerek tele vannak káros anyagokkal és irritáló vegyületekkel, amelyek negatív hatással lehetnek a légzőrendszerünkre, a bőrünkre és még a vizeinkre is, amikbe végül bekerülnek.

Szerencsére számos alternatíva áll rendelkezésre, amelyek segítségével tisztán tarthatjuk otthonunkat, miközben minimalizáljuk az egészségünkre és a környezetre gyakorolt káros hatásokat. Ezeket a természetes takarítószereket könnyedén beszerezhetjük, lehetővé téve számunkra, hogy a tisztaság és az egészség közötti egyensúlyt fenntartsuk.

Ebben a cikkben bemutatunk pár tippet a természetes takarítószerek használatára!

 

Hogyan tisztítsuk a csempét?

A mai modern fürdőszoba csempe vagy éppen konyhai burkolatok esetében is több bevált módszer van, ki-ki ízlésének megfelelően választhat, vagy akár kombinálhatja is ezeket. Nézzük a leggyakoribb szereket!

Ecet

Hogy könnyű legyen egyenletesen felvinni akár függőleges felületekre is, érdemes egy szórófejes üvegbe tölteni és egy kis vízzel hígítani, majd a tisztítani kívánt felületre spriccelni, és hagyni, hogy kifejtse hatását.

természetes takarítószerek

Citromlé

Hasonlóan az ecethez, a kifacsart citromlevet töltsük flakonba, kis vízzel hígítsuk és spricceljük a kívánt felületre. Mindkét szerre igaz, hogy elsősorban a vízkő eltávolításában lesznek segítségünkre.

Gőz

Vegyi anyagok nélkül, mindössze a forró gőz erejét használva takaríthatunk, és így a zsíros, szennyeződésekkel teli konyhai vagy éppen kültéri csempe is új fényében fog pompázni.

 

Mit csináljunk a szőnyeggel?

Ha szeretnénk újra jó illatúvá és foltmentessé varázsolni szőnyegünket, akkor bizony jó, ha a csempe tisztításnál bevált szereket nem tesszük el messzire. Ezzel együtt igaz, hogy mielőtt bármely módszert az egész kárpiton alkalmaznánk, érdemes egy kisebb próbát tenni.

Gőz

Ha már van egy gőztisztítónk, akkor szőnyeg esetében is használjuk ki. Ha alaposan kitakarítottuk, akkor egy törölközővel, mikroszálas kendővel fel tudjuk itatni a felesleges nedvességet.

Só és ecet

Vizet és ecetet 2:1 arányban hígítsunk és szórjunk bele 3 dl folyadékonként 1 kiskanál sót. Keverjük össze, és permetezzük a szőnyegre, majd miután megszáradt, alaposan porszívózzuk ki.

 

Fa bútorok ápolása

Végül ne feledkezzünk meg kedvenc bútorainkról sem! Nem lesz sok meglepetés itt sem a tisztítószer választásban.

természetes takarítószerek

Ecet és olívaolaj

Keverj össze 2,5 dl ecetet ugyanennyi vízzel és tölts hozzá 1 evőkanál olívaolajat. Mehet a flakonba, rázd össze, és ezzel az eleggyel permetezd, majd töröld át a bútorokat.

Ecet, olívaolaj, citromlé

Készíts elegyet, amelyet 1 rész citromlé, 2 rész ecet és 2 rész olívaolaj alkot. Rázd össze és már ápolhatod is vele a bútorokat.

 

További érdekes cikkekért látogass el az eletszepitok.hu magazinra!

Szerző: életszépítők.hu

< Vissza az előző oldalra
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legújabb receptek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
zue online patika új év álomalak

olvass bele a többi cikkbe is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv