A tejet öntsük egy főzőedénybe, adjuk hozzá a fahéj rudakat, egy üveg leszűrt meggy befőttet és kezdjük el közepes lángon melegíteni. Amikor már kezd gőzölni – még nem forrt fel – vegyük ki a fahéjrudakat, majd botmixerrel pürésítsük a tejben lévő meggy szemeket.
Ezután pedig szűrjük át az egészet, hogy a megmaradt apró kis meggydarabokat eltávolítsuk.
Adjuk hozzá a citrom levét, az édesítőt, a vaníliát, majd tegyünk bele egy üveg leszűrt meggybefőttet. Közepes lángon főzzük.
A keményítőt hideg tejben keverjük csomómentesre. Amikor már majdnem forr a leves, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a keményítős tejet. Keverjük el alaposan, majd főzzük tovább addig, amíg el nem kezd forrni és be nem sűrűsödik.
Ha kész a leves hagyjuk a konyhapulton kihűlni, majd mikor már langyos tegyük hűtőbe. Hidegen, házi granolával és joghurttal tálalom.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A Házi Granola receptjét ide kattintva találod!
A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.
Próbáld ki a Meggyes Panna Cotta receptet is!