Házi granola recept sok olajos maggal keverve.

Házi Granola

Hozzávalók

250 g zabpehely

100 g kókuszzsír

130 g méz

1,5 tk fahéj

100 g aszalt datolya

100 g pekándió

50 g tökmag

50 g dió

20 g pisztácia

20 g mák

Első lépésként a száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük el egymással. A receptben leírt magvak helyett bármi mást használhatunk ami éppen otthon van, vagy amit szívesen fogyasztanánk. A mennyiségek sincsenek kőbe vésve.

Ezután adjuk hozzá a felmelegített kókuszzsírt és a mézet. Keverjük el, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el. Ha édesszájúak vagyunk használhatunk több mézet is. 

A sütőt melegítsük elő 170 C fokra, majd süssük a keveréket 15 percig. Azért, hogy a magvak ne égjenek meg, 5 percenként keverjük át a granolát, egyengessük el, majd süssük tovább.

Amikor elkészült, még melegen adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöt. Itt is választhatunk bármit, a lényeg, hogy mielőtt összekevernénk daraboljuk fel. Hagyjuk a tepsin kihűlni, majd légmentesen zárható edényben tároljuk.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót.