A tejet felmelegítem, hogy langyos legyen. Elkeverem benne a porcukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Azt is alaposan elkeverem benne, majd hagyom 15 percet állni, amíg felfut.
A lisztet kimérem és átszitálom, elkeverem benne a sót.
Amikor az élesztő felfutott a lisztes keverékhez adom, és addig dagasztom, amíg sima, egynemű tésztát nem kapok. Lefedem és 60 percig kelesztem.
Ha a tészta nagyjából a duplájára kelt kevés olajjal meglocsolom, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. 6 részre osztom, átgyúrom. Lefedem a kis gombócokat és újabb 20 percig kelesztem.
Serpenyőben olajat melegítek. Amikor már felhevült a gombócokat kézzel kör alakban ujjnyi, félujjnyi vastagra nyújtom, majd mehet is a forró olajba oldalanként 2-3 percre.
Tálaláshoz az örök klasszikusra esett a választásom: fokhagyma, tejföl és a sajt.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!