Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
baranyai szelet torta kókuszos vaníliás

Baranyai Torta

A Baranyai kókuszos szelet újragondolása

 

A kakaós tészta elkészítése:

A lisztet mérjük ki egy nagyobb edénybe, majd adjuk hozzá a sütőport és a kakaót, majd keverjük el. Ezután adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk el alaposan. 

Mehet bele a tojás és a porcukor, összegyúrjuk, amíg össze nem áll. Fóliázzuk le, tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a kókuszos réteget.

 

A kókuszos réteg elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a kókuszreszeléket, fakanál segítségével elkeverjük, óvatosan, hogy ne törjük össze a habot.

baranyai szelet torta kókuszos vaníliás

Összeállítás a sütésre:

Ha ezzel megvagyunk összeállíthatjuk a torta alapját. 

A kakaós tésztát két részre osztjuk és kb 5 mm vastagra nyújtjuk mindkét adagot. Egy 30 cmes kör alakú tortaformába helyezzük az egyik kakaós lapot. Erre kanalazzuk a kókuszos krémet. 

Egyengessük el, majd mehet rá a másik kakaós lap.

Előmelegített sütőben, légkeverésen 180 C fokon 30 percig sütöm.

 

A vaníliás krém elkészítése:

A tojássárgákat egy főzőedénybe tesszük és hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a habtejszínt és azzal is alaposan elkeverjük. 

Ezután mehet bele a tej és a vanília, majd alapos keverés után közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.

Tegyük félre és hagyjuk hűlni.

Ezalatt a szobahőmérsékletű puha vajat keverjük el a porcukorral. Ha a főzött krém teljesen kihűlt adjuk hozzá a vajas porcukrot és gépi habverővel keverjük el alaposan.

Ha ez megvan kanalazzuk a kihűlt tortaalapra, a tetejét pedig szórjuk meg a csokiszórással. 

baranyai torta

A csokimáz elkészítése:

A csokiszórás a leggyorsabb megoldás, de ha szeretnénk készíthetünk rá csokimázat is. Ehhez egy főzőedényben tegyünk fel forrni vizet és gőz fölött egy másik edénybe tegyük a hozzávalókat. Várjuk meg amíg megolvad a vaj, majd keverjük el alaposan. 

Tegyük félre és hagyjuk hűlni mielőtt a tortára öntjük. Ha kész mehet a hűtőbe állni, szeletelés előtt adjunk neki kb 6 órát, hogy a kakaós tészta puhulni tudjon.

TUTI TIPP

Szeletelés előtt hagyd legalább fél napot pihenni, hogy a krémtől kellően puhává váljanak a tésztalapok!

Hozzávalók

Hozzávalók a kakaós tésztához:

  • 250 g liszt
  • 125 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 tojás
  • 12 g sütőpor
  • 15 g kakaó

 

Hozzávalók a kókuszos töltelékhez:

  • 100 g cukor
  • 150 g kókuszreszelék 
  • 6 tojásfehérje

 

Hozzávalók a vaníliás krémhez:

  • 6 tojássárga
  • 40 g liszt
  • 200 ml tej
  • 125 g vaj
  • 125 g porcukor
  • 100 ml habtejszín
  • 1 ek vanília kivonat

 

Hozzávalók a csokimázhoz:

  • 1 csomag csokiszórás vagy

 

  • 6 ek porcukor
  • 2 ek kakaó
  • 50 g vaj
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók a kakaós tésztához:

  • 250 g liszt
  • 125 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 tojás
  • 12 g sütőpor
  • 15 g kakaó

 

Hozzávalók a kókuszos töltelékhez:

  • 100 g cukor
  • 150 g kókuszreszelék 
  • 6 tojásfehérje

 

Hozzávalók a vaníliás krémhez:

  • 6 tojássárga
  • 40 g liszt
  • 200 ml tej
  • 125 g vaj
  • 125 g porcukor
  • 100 ml habtejszín
  • 1 ek vanília kivonat

 

Hozzávalók a csokimázhoz:

  • 1 csomag csokiszórás vagy

 

  • 6 ek porcukor
  • 2 ek kakaó
  • 50 g vaj
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv