A múltkori oreos és málnás brownie kapcsán páran írtatok, hogy tényleg annyi cukor kell-e bele, mint ami a receptben van?
Igen, ez egy amerikai édesség… Szerintem ez sok mindent elmond. Bármilyen rossz is, ha sztereotípiák alapján ítélünk, de azért a kaják terén, hát van kalória bőven.
Most viszont csináltam egy kicsit jobb verziót azoknak, akik szívesen ennének browniet viszont nem fér bele az étrendjükbe az eredeti verzió.
Könnyen összedobható, nagyon csokis-kakaós ízvilágú, szottyos szaftos alacsonyabb kalóriaértékű sütiről van szó.
A tésztát egy 25×15 cm méretű kerámia sütőtálban sütöttem ki.
A vajat olvasszuk meg, hagyjuk picit hűlni. Adjuk hozzá az édesítőszert és a tojást, majd kézi habverővel keverjük el alaposan.
Adjuk hozzá a joghurtot és a tejet, majd azt is keverjük simára.
A lisztet mérjük ki egy külön edénybe és adjuk hozzá a szódabikarbónát és a kakaót.
Adjuk hozzá a lisztes keveréket a nedves összetevőkhöz, majd keverjük el.
A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát.
A tetejét szórjuk meg kakaóbab törettel és mogyoróvajjal.
A sütőt melegítsük elő 160 C fokra és süssük a browniet 30-35 percig. Ekkor még kicsit mozogni fog a közepe, de így lesz szaftos, ha kihűl.
Ha nagyobb formában sütjük a sütési idő lerövidül. Figyeljük 15-20 perc környékén már el fog készülni, hiszen nem lesz olyan magas a tészta.