A lisztet, a sót és a porcukrot kimérjük, majd elkeverjük egymással.
Az 1 tk cukrot feloldjuk a langyos tejben, elkeverjük benne az élesztőt, majd nagyjából 15 percig hagyjuk felfutni.
Ezután az élesztőt, a tojást és a tejszínt is a lisztes keverékhez adjuk és elkezdjük összedolgozni. Kb 10 percig dagasszuk.
Ezután fedjük le és hagyjuk 30 percig kelni. Ha letelt az idő és a tészta nagyjából a duplájára megkelt, fordítsuk ki a tésztát enyhén lisztezett felületre.
A sütőformát lisztezzük ki, vagy használhatunk kókuszolajsprayt is. A tésztából csípjünk le, majd formázzunk kb dió nagyságú golyókat, helyezzük őket – nem szorosan- egymás mellé a formában. Én egy kb 30 cm átmérőjű, középen lyukas, kalácsformát használtam, de kör alakú tortaforma közepébe alufóliából gyúrhatunk golyót, ami köré rakjuk a tésztát. Így sülés után olyan hatást kelt, mintha fontuk volna.
Ha megformáztuk az egész tésztát ismét fedjük le és hagyjuk 30 percig kelni.
A sütőt melegítsük elő légkeverésen 170 C fokra, majd mehet is bele a kalács 20 percig sülni.
Ha kész hagyjuk teljesen kihűlni, utána vegyük ki a formából.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!