A hamburger zsemle elkészítéséhez a tejet langyosítsuk fel. Keverjük el benne a cukrot, majd az élesztőt is. 15 percig pihentessük, amíg az élesztő felfut.
Ezután a lisztet keverjük el a sóval. Adjuk hozzá a tejes-élesztős keveréket és egy tojást. Gyúrjuk össze, majd adjuk hozzá a puha vajat és dolgozzuk össze.
Formázzunk cipót belőle és lefedve kelesszük 60-90 percig, amíg a duplájára nem nő. Osszuk négyfelé. Formázzunk gombócokat belőle és sütőpapírral bélelt tepsire téve, lefedve kelesszük további 60 percet.
Egy tojást keverjünk el egy evőkanál tejjel, egy csipet sóval. Kenjük meg vele a bucik tetejét, majd szórjuk meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben, légkeverésen 200 C fokon 10 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni.
Készíts a zsemléből pizza burgert! Recept itt!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!