Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
A lemon curd egy fanyar mégis édes krém.

Lemon Curd

Hozzávalók

  • 200 ml citromlé (~ 3 db citrom)
  • 5 tojás sárgája
  • 250 g cukor
  • 200 g vaj

A lemon curd egy könnyen elkészíthető, fanyar mégis édes krém, amit kiválóan használhatunk torták, fánkok vagy éppen sajttorták töltelékeként is.

A citromokat csavarjuk ki, majd szűrjük át a levét, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe.

A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját keverjük ki kézi habverővel. Adjuk hozzá a cukrot is és keverjük a habverővel addig, amíg szép pasztell sárga színt nem kapunk.

A tojásfehérjéket tegyük zacskóba, majd rakjuk a fagyasztóba egy későbbi alkalomra. Felhasználhatjuk habcsók vagy macaron készítéséhez. Ehhez csak vegyük ki használat előtt nagyjából egy órával a fagyasztóból.

Amikor a tojást már elkevertük a cukorral, adjuk hozzá a citromlevet és keverjük el.

Egy forraló edényben kezdjük el alacsony hőfokon melegíteni, folyamatos keverés mellett.

lemon curd recept

Amikor már forr, vegyük le a főzőlapról és adjuk hozzá még melegen a kockára vágott vajat. Keverjük benne addig, amíg fel nem olvad.

Fedjük le fóliával, majd mehet is a hűtőbe legalább 1 órát pihenni.

A forralóedényből öntsük át az elkészült krémet egy magasabb falú, nagyobb szélességű tányérba vagy tálcára. Így sokat spórolhatunk a hűtési időn, hiszen nagyobb felületen szétterülve gyorsabban át tud hűlni. Ha ezt a módszert válasszuk szintén fedjük fóliával a krém közvetlen felszínét, elkerülve a bőrösödést.

A krémet hűtőben, légmentesen 1 hétig tudjuk eltárolni, fagyasztással nyerhetünk még pár hónapot, így később is felhasználhatjuk egy-egy sütemény töltelékeként.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha bio citromot használunk, a héját is reszeljük bele. Ebben az esetben elegendő, ha 2 citrom levét használjuk csak fel. A citrom héját ebben az esetben keverjük el a cukorral, mielőtt hozzáadnánk a tojáshoz.

Hozzávalók

  • 200 ml citromlé (~ 3 db citrom)
  • 5 tojás sárgája
  • 250 g cukor
  • 200 g vaj
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Tiktok közösség

Hirdetés
dns központ

Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.