A lemon curd egy könnyen elkészíthető, fanyar mégis édes krém, amit kiválóan használhatunk torták, fánkok vagy éppen sajttorták töltelékeként is.
A citromokat csavarjuk ki, majd szűrjük át a levét, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe.
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját keverjük ki kézi habverővel. Adjuk hozzá a cukrot is és keverjük a habverővel addig, amíg szép pasztell sárga színt nem kapunk.
A tojásfehérjéket tegyük zacskóba, majd rakjuk a fagyasztóba egy későbbi alkalomra. Felhasználhatjuk habcsók vagy macaron készítéséhez. Ehhez csak vegyük ki használat előtt nagyjából egy órával a fagyasztóból.
Amikor a tojást már elkevertük a cukorral, adjuk hozzá a citromlevet és keverjük el.
Egy forraló edényben kezdjük el alacsony hőfokon melegíteni, folyamatos keverés mellett.
Amikor már forr, vegyük le a főzőlapról és adjuk hozzá még melegen a kockára vágott vajat. Keverjük benne addig, amíg fel nem olvad.
Fedjük le fóliával, majd mehet is a hűtőbe legalább 1 órát pihenni.
A forralóedényből öntsük át az elkészült krémet egy magasabb falú, nagyobb szélességű tányérba vagy tálcára. Így sokat spórolhatunk a hűtési időn, hiszen nagyobb felületen szétterülve gyorsabban át tud hűlni. Ha ezt a módszert válasszuk szintén fedjük fóliával a krém közvetlen felszínét, elkerülve a bőrösödést.
A krémet hűtőben, légmentesen 1 hétig tudjuk eltárolni, fagyasztással nyerhetünk még pár hónapot, így később is felhasználhatjuk egy-egy sütemény töltelékeként.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!