a hatodik szeretetnyelv

Gyors Töltöttkáposzta Édes Paradicsomszósszal

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

  • 500 g sertés darált hús
  • 160 g kelkáposzta
  • 200 g rizs
  • 2 konzerv darabolt paradicsom
  • 5 g őrölt csemegepaprika
  • 2 g só – 2 g só
  • ½ tk bors
  • 2 tk cukor

A káposztát levelekre bontom. Vizet forralok, majd egy hőálló edényben legforrázom őket. Körülbelül 5 percet hagyom ázni, majd leszűröm.

A darálthúst fűszerezem, hozzáadom a borsot, fűszerpaprikát, 2 g sót, a rizst és alaposan elkeverem egymással.

Egy hőálló sütőedénybe öntöm a konzerv paradicsomot, hozzáadom a cukrot, a sót és elkeverem.

A leveleket egyesével betöltöm. A tenyeremben kiterítem, majd a másik kezemmel kisebb gombócokat formázok. A levélre teszem, majd a széleit behajtva betekerem.

Egy magyar családban a töltöttkáposzta mindennapos dolog.

A kész tekercseket a paradicsomra teszem és ezt addig folytatom, amíg a káposzta és a hús el nem fogy. 

A kisebb leveket egymással kiegészítve használom fel “egy levélként”, hogy be tudjam tölteni.

A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A gombócokat lefedem alufóliával majd mehet a sütőbe. 30 perc után leveszem az alufóliát és további 10-15 percig sütöm, amíg a káposztalevelek kicsit megpirulnak.

Jó étvágyat!

TUDTAD?

Ismered a mondást: a káposztás hús Magyarország címere? Ezzel a szólással kezdődik a 17.századi Zrínyi-udvarban íródott szakácskönyv, a Szakáts mesterségnek könyvetskéje.

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv