Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Green Goddess saláta

Green Goddess saláta

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 750 g káposzta
  • 2 db kígyóuborka
  • 1 csomó újhagyma
  • 60 g kesudió
  • 150 g vegán krém
  • ½ tk szárított fokhagyma
  • 2 tk fagyasztva szárított metélőhagyma
  • 2 tk fagyasztva szárított petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 citrom leve
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek agave szirup
  • 2 tk mustár
  • 1 tk só

A Green Goddess saláta nevét és jellegzetes ízvilágát az élénkzöld, friss fűszernövényekkel gazdagított öntetnek köszönheti.

A saláta népszerűségének titka a friss zöldfűszerek és a krémes alap, amit gyakran majonézzel vagy tejföllel is készítenek.

A Green Goddess saláta azért is kedvelt, mert könnyen variálható zöldségekkel vagy más fehérjeforrásokkal is, így számtalan változatban elkészíthető.

 

Így készítsd el a Green goddess salátát!

Első lépésként öntsünk forró vizet egy kisebb edénybe, amiben beáztatjuk a kesudiót körülbelül tíz percre. Ez a lépés segít megpuhítani a magokat, így az öntetünk sokkal krémesebb lesz.

Így készítsd el a Green goddess salátát!

Amíg a kesudió puhul, alaposan mossuk meg a káposztát és a kígyóuborkát. A káposztát vágjuk vékony csíkokra, vagy gyaluljuk le, hogy könnyen fogyasztható, roppanós falatokra essenek szét. Az uborkákat apró kockákra daraboljuk, de akár vékony szeletekre is vághatjuk, ha úgy jobban tetszik.

A megmosott újhagymát szintén tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel, és tegyük a többi zöldség közé. A káposztát, az uborkát és az újhagymát egy nagy tálban keverjük össze.

Próbáld ki az Ízmester fagyasztva szárított fűszereit, amelyek praktikus üveges kiszerelésben kaphatók, hosszú ideig eltarthatók, és nem igényelnek hűtést sem. A fagyasztva szárítás technológiájának köszönhetően a fűszerek hosszú ideig megőrzik eredeti alakjukat, ízüket és tápértéküket.

Használhatod őket levesekben, salátákban, pácokban, húsokhoz, halakhoz, vagy akár tésztákhoz és rizottókhoz is, így élvezheted a friss zöldfűszerek ízét egész évben!

ízmester fagyasztva szárított fűszerek

Miután a kesudió megpuhult, szűrjük le, és tegyük a turmixgépbe. Adjuk hozzá a vegán krémet, majd a szárított fokhagymát, a metélőhagymát és a petrezselymet, valamint csipkedjük bele a friss bazsalikomleveleket is. Facsarjuk bele a citrom levét, és csorgassuk hozzá az olívaolajat. Ezután kanalazzuk bele a mézet és a mustárt, végül ízesítsük az egészet sóval. Turmixoljuk addig, amíg selymes, homogén öntetet nem kapunk.

Az elkészült, krémes zöldfűszeres öntetet öntsük a felaprított zöldségekre, majd alaposan forgassuk át. Hagyjuk a hűtőszekrényben állni legalább 10-15 percig, de akár egy egész napig is, így a különböző összetevők még jobban összeérnek.

Ezzel a könnyed, mégis ízekben gazdag Green Goddess salátával nemcsak egészségesen, de változatosan is főzhetünk, ráadásul a látványos zöld színvilág azonnal meghozza az étvágyunkat.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha szeretnénk, gazdagíthatjuk extra friss zöldfűszerekkel vagy roppanós magvakkal is. Bátran állítsunk az arányokon. Adhatunk hozzá még egy kevés olívaolajat a lágyabb textúráért, vagy pár csepp citromlevet, ha frissítően savanykásabb ízt szeretnénk.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 750 g káposzta
  • 2 db kígyóuborka
  • 1 csomó újhagyma
  • 60 g kesudió
  • 150 g vegán krém
  • ½ tk szárított fokhagyma
  • 2 tk fagyasztva szárított metélőhagyma
  • 2 tk fagyasztva szárított petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 citrom leve
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek agave szirup
  • 2 tk mustár
  • 1 tk só
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.