Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
majonézes almasaláta

Majonézes almasaláta

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 2 kg alma
  • 150 g dió
  • 100 g majonéz
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 db citrom leve
  • 2 tk szárított petrezselyem
  • 50 g méz
  • ½ tk őrölt fehérbors
  • ½ tk só

Az alma az egyik legpraktikusabb alapanyag a konyhában, mert szinte mindig könnyen beszerezhető, és sokféle fajtája van, így mindenki megtalálja a kedvencét.

A majonézes almasaláta pedig villámgyorsan elkészíthető, mégis minden falatban érezni az édes, sós és savanykás ízek harmóniáját. Köretként is tökéletes, de akár egy gyors hétköznapi vacsorának is megteszi, ha nem akarunk túl sok időt tölteni a konyhában.

Sokaknak talán az ünnepi asztal jut róla eszébe, de bátran készíthetjük más alkalommal is, amikor csak egy kis salátára vágyunk a megszokott ételek mellé.

 

Így készítsd el a Majonézes almasalátát!

Első lépésként alaposan megmossuk az almákat, majd hámozzuk meg őket. Ezután vágjuk fel vékony csíkokra vagy kisebb kockákra, és helyezzük egy nagyobb tálba. Facsarjuk rá a citrom levét, majd forgassuk össze, hogy az alma ne barnuljon meg.

Készítsük elő a diót is: nézzük át, hogy ne maradjon benne héjdarabka, majd daraboljuk durvára, és – ha szeretnénk intenzívebb ízt adni neki – néhány percig pirítsuk meg száraz serpenyőben.

Próbáld ki az Ízmester fagyasztva szárított petrezselymet, ami praktikus üveges kiszerelésben kapható, hosszan eltartható és nem igényel hűtést sem. Szórd levesekre, salátákra, pácokra, húsokra, halakra vagy akár tésztákhoz és rizottókhoz, és élvezd a friss petrezselyem ízét egész évben!

Petrezselyem fagyasztva szárított

Amint megvagyunk az almával és a dióval, keverjük ki az öntetet. Egy kisebb tálban alaposan keverjük el a majonézt a natúr joghurttal, majd adjuk hozzá a két evőkanál mézet. Ízesítsük az egészet őrölt fehérborssal, valamint sóval, és forgassuk bele a petrezselymet is.

Végül vegyük elő ismét az almás tálat, szórjuk rá a diót, majd öntsük az egészet nyakon a frissen elkészített öntettel. Forgassuk össze óvatosan, hogy az öntet minden falatnál tökéletesen bevonja az almát, és amikor késznek érezzük, fedjük le vagy takarjuk le fóliával. Tegyük a salátát a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek szépen összeérjenek.

Tálaláskor díszíthetjük még néhány szem dióval és petrezselyemmel!

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha azt érezzük, hogy kissé édesebb ízre vágyunk, bátran növeljük meg a méz mennyiségét; ha pedig a savanykásabb ízvilágot szeretnénk, csepegtessünk bele plusz citromlevet.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 2 kg alma
  • 150 g dió
  • 100 g majonéz
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 db citrom leve
  • 2 tk szárított petrezselyem
  • 50 g méz
  • ½ tk őrölt fehérbors
  • ½ tk só
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Tiktok közösség

Hirdetés
dns központ

Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.