Gyakran hajlamosak vagyunk a sietős reggelinket csupán egy gyors kávéra és valami könnyű falatra korlátozni, de egy kiadós, tápláló reggeli nemcsak energiával tölt fel, hanem segít felkészíteni a testünket és az elménket is az előttünk álló napra.
Egy laktató étkezés – különösen, ha hazai alapanyagokból és ízekből áll – hozzájárul a megfelelő vércukorszint és a jóllakottság érzésének fenntartásához, így csökkentve az esetleges délelőtti nassolást.
A következő receptünk éppen ezt a célt szolgálja: a szalonnával, kolbásszal, burgonyával és tojással készült parasztreggeli igazi energiabomba, amely nemcsak a hétvégi ráérős napokon, hanem akár egy mozgalmasabb hétköznap reggelen is tökéletes választás lehet.
Ráadásul még a leghidegebb hónapokban sem kell lemondanunk a vegyszermentes, hazai zöldségekről: a MyFarm zöldségkosár előfizetésnek köszönhetően házhoz szállítva kapunk friss, szezonális terményeket. Sőt, a kínálatot füstölt árukkal is bővíthetjük, így nem csak egészségesebb, de a szupermarketekhez viszonyítva környezetbarátabb és ízletesebb alternatívát is választhatunk!
A jó minőségű, friss hozzávalók és a házias, rusztikus elkészítés garantálja a hosszantartó jóllakottságot, miközben a hagyományos magyar ízvilág élményét nyújtja. Szánjuk rá az időt, hogy a nap első étkezése valóban betöltse a neki szánt szerepet – és élvezzük a valódi, tartalmas reggelik nyújtotta előnyöket!
Próbáld ki a többi REGGELI receptünket is! Kattints ide!
Így készítsd el a Parasztreggeli receptet!
Első lépésként alaposan mossuk meg a burgonyákat, majd hámozzuk meg őket, és kockázzuk fel kisebb, hasonló méretű darabokra. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a burgonyát. Adjunk a vízhez egy negyed teáskanál sót, majd tegyük fel főni 20 percre. Ha kész, szűrjük le róla a vizet.
Amíg a krumpli fő, a hagymákat hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A kolbászt vékony karikákra szeleteljük, a szalonnát pedig csíkokra vágjuk, mintha “kakastaréj” lenne. Ha szeretnénk egy kis csípősséget adni a reggelinkhez, aprítsunk bele erős paprikát is.
Hevítsünk fel egy serpenyőt, és tegyük bele a szalonnacsíkokat, majd pirítsuk őket addig, amíg a zsírjuk ki nem sül, és ropogósak nem lesznek. Vegyük ki őket, és tegyük félre.
Ebben a zsiradékban kezdjük el pirítani a hagymát, majd adjuk hozzá a kolbászt is. Az előfőzött burgonyakockákat is tegyük bele, és közepes lángon, időnként megkeverve süssük őket kb 3 percig. Ha használunk paprikát, most dobjuk bele, és forgassuk össze a többivel.
A tojásokat üssük fel, adjunk hozzá sót és borsot. Villával verjük fel, majd öntsük a burgonyás keverékre, és hagyjuk, hogy kissé megszilárduljon, majd lazán keverjük el, hogy a tojás ne legyen túl száraz, de szépen bevonja a zöldségeket és a húsokat. Tálaljuk forrón, és élvezzük a tartalmas, hagyományos parasztreggelit!
A recept létrejöttét a MyFarm támogatta.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!