répatortás zabkása recept húsvétra vagy az év bármely napjára.

Répatortás Zabkása

Hozzávalók 2 főre:

120 g Globus Bébirépa konzerv

500 ml tej vagy növényi tej

120 g apró szemű zab

2 ek méz 

50 g mazsola

50 g dió

1 tk vanília kivonat

2 tk őrölt fahéj

¼ tk őrölt szerecsendió

¼ tk őrölt szegfűszeg

A bébirépát mérjük ki és villával törjük össze. Egy forralóedényben a tejet és a zabot keverjük el egymással. 

A diót késsel aprítsuk fel, majd a többi hozzávalóval, valamint a fűszerekkel együtt adjuk hozzá a tejjel elkevert zabkásához.

Méz helyett más édesítőt vagy cukrot is használhatunk, édesítsük vele ízlés szerint a zabkását.

Közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett 10-15 perc alatt készre főzzük. 

Dióval, mazsolával és kevés joghurttal tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.