A Garnélás Citromos Spagetti egy ínycsiklandó fogás. Ezt az elegáns ételt a tökéletes randevúhoz ajánljuk, ahol a bor választása is kulcsfontosságú. Az elkészítése könnyű, de az íze egyszerűen káprázatos, és remekül harmonizál az ehhez a recepthez választott chardonnay borral. Egy igazi gasztronómiai élmény vár rád ezzel a kombinációval!
Így készítsd el a Garnélás-Citromos spagettit!
Egy főzőedényben melegítsünk főzővizet, kb 4-5 liter mennyiségben. Adjunk hozzá egy fél tk sót, majd mikor forr tegyük bele a tésztát és főzzük 10-12 percig. Ha elkészült szűrjük le és tegyük félre.
Amíg a spagetti fő, készítsünk el a mártást. A vaj felét olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a garnélákat, fél citrom levét, borsot, sót. Öntsük fel a borral, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és magas hőfokon 2-3 percig főzzük. Ha letelt az idő vegyük ki a garnélákat.
Ugyanabban a serpenyőben olvasszuk fel a maradék vajat. Vágjuk hozzá a friss petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Csavarjuk bele a citrom másik felének levét, majd 2-3 percig magas hőfokon főzzük. Ezután mehet bele a kifőzött tészta. Keverjük el alaposan és már tálalhatjuk is.
A tálaláshoz adjunk hozzá még friss petrezselymet és egy kevés olívaolajat.
Jó étvágyat!