A kekszet kimérem és ledarálom. A porcukrot átszitálom, a vajat megolvasztom, majd az egészet elkeverem egymással. Körülbelül 25 cm átmérőjű piteformába öntöm és kézzel alaposan lelapogatom és elegyengetem.
Ha ezzel megvagyok mehet az előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokon 10 percre.
Amikor letelt az idő félrerakom és hagyom kihűlni.
Ezalatt elkészítem a krémet. Ehhez egy keverőedénybe kimérem a mascarponet, a cukrot, a keményítőt, a tejfölt, a vaníliát és a tojásokat. Habverő segítségével simára keverem.
Amikor a tésztaalap kihűlt ráöntöm a krémet. A sütőt légkeverésen 150 C fokra melegítem elő. A sütő aljába egy hőálló edénybe kb 1 liter forró vizet helyezek.
A sajttortát így 50 percig sütöm. Ha letelt az idő kiveszem és hagyom a formában hűlni.
A tetejét 2 evőkanál eperlekvárral kentem meg és epret szeleteltem rá.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!