Első lépésként a hozzávalókból egy egyszerű piskóta tésztát készítek az alábbi módon:
A tojásokat szétválasztom, majd mikor már elkezd habosodni hozzáadom az édesítőt és kemény habbá verem.
A tojássárgákat habverő segítségével felhabosítom, majd a fehérjéhez öntöm. Fakanál segítségével óvatosan elkeverem, hogy ne törjem össze a habot.
A lisztet egy külön tálba mérem és elkeverem a sütőporral.
A lisztes keveréket négy részletben adom a habhoz és óvatosan, finom mozdulatokkal simára keverem.
A sütőt előmelegítem 170 C fokra. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd a tésztát téglalap alakban elegyengetem rajta úgy, hogy körülbelül ujjnyi vastag legyen.
Ezután mehet is a sütőbe 10-15 percre.
A krémhez a habtejszínt felverem annyira, hogy már megtartsa a formáját. Hozzáadom az édesítőt és a kakaót, amit a habverővel elkeverek benne. Ha ezzel megvagyunk beleszórom a csokit és fakanállal elkeverem benne.
Amikor a piskóta megsült, még melegen feltekerem a hosszanti oldalától indulva és hagyom így kihűlni.
Ezután kihajtogatom, megkenem a krémmel és újból feltekerem. 30 percre hűtőbe teszem és már szeletelem is.