Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Más és eper szerelmes üzenete a kelt tésztáknak.

Mákos-Epres Puffancsok

A langyos tejben elkeverem az 1 tk cukrot és az élesztőt. Körülbelül 10 perc alatt felfuttatom.

A lisztet kimérem, hozzáadom a cukrot, a sót és elkeverem. Ha az élesztő felfutott azt is hozzáadom, majd mehet bele a tojás és a tejszín.

Nagyjából 10 percig dagasztom, amíg szép egységes tésztát kapok. Kicsit tapadós, de nem lisztezem tovább. Cipót formálok belőle és lefedve egy órát kelesztem.

Amíg a tészta kel elkészítem a tölteléket. A hozzávalókat egy tálba kimérem, majd elkeverem egymással és hagyom állni.

Ha letelt az idő és kb a kétszeresére nőtt, téglalap alakban fél ujjnyi vastagra nyújtom. 5×5 centiméteres négyzeteket kell kivágni belőle, ami nekem 4x4es osztásban ki is jött a tészta méretéből.

Más és eper szerelmes üzenete a kelt tésztáknak.

A négyzetek közepére jöhet a töltelék, kb 1-2 tk adagokban. Mindegyik négyzetből kis cipókat formálok. A két- két szemben lévő sarkát össze csípem, majd golyóvá formázom. 

Akkora sütőformát válasszunk, amiben kényelmesen (nem szorosan) elférnek egymás mellett.  A formát érdemes vajjal, vagy vaj/olasprayvel kikenni mielőtt belerakjuk a puffancsokat. 

Ha megformáztam mindet, letakarom és még egy 30-40 percig kelesztem. Ezután egy tojássárgáját egy ek tejjel elkeverek és lekenem vele a puffancsok tetejét, majd még egy kevés kristálycukorral megszórom sütés előtt.

A sütőt előmelegítem 170 C fokra és kb 20 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt a tetejét megszórom porcukorral.

mákos epres puffancs recept kelt tésztából.

TUTI TIPP

Minél magasabb a liszt sikér tartalma, annál szebben meg fog kelni a tészta! Használj a recepthez BL-80 típusú lisztet!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 300 g búzakenyérliszt
  • 100 ml habtejszín
  • 80 ml langyos tej
  • 1 csomag instant élesztő 
  • 1 tk cukor
  • 40 g porcukor
  • 1 tojás
  • 2 g só

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 70 g darált mák
  • 100 ml tej
  • 25 g porcukor
  • 25 g darált keksz
  • 50 g eperlekvár

 

Hozzávalók a kenéshez:

  • 1 tojássárga
  • 1 ek tej
  • 1 ek cukor
  • + porcukor a szóráshoz
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók a tésztához:

  • 300 g búzakenyérliszt
  • 100 ml habtejszín
  • 80 ml langyos tej
  • 1 csomag instant élesztő 
  • 1 tk cukor
  • 40 g porcukor
  • 1 tojás
  • 2 g só

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 70 g darált mák
  • 100 ml tej
  • 25 g porcukor
  • 25 g darált keksz
  • 50 g eperlekvár

 

Hozzávalók a kenéshez:

  • 1 tojássárga
  • 1 ek tej
  • 1 ek cukor
  • + porcukor a szóráshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv