Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
SONKÁS-TORMÁS ROLÓ

SONKÁS-TORMÁS ROLÓ

A recept támogatója:

ízmester logo

Miért eszünk Húsvétkor sonkát?

Nem kell nagy mélységekben keresnünk, a Húsvéti sonka fogyasztásának egyetlen oka van: a praktikum. A modern hűtőszekrény megjelenése előtt a hús tartósítására füstölést és sózást alkalmaztak, amivel hosszabb időn át eltarthatóvá tudták tenni a húsokat.

A téli időszak még inkább kedvezett annak, hogy a hideg idő miatt biztonságos legyen a húsfeldolgozás, ezért is kerültek a téli hónapokra a disznótorok.

Miért eszünk Húsvétkor sonkát?

Az ekkor eltárolt húsból pedig tavaszra a füstölt dolgok maradt, így a sonka, kolbász és a szalonna. Így vált szokássá hazánkban a húsvéti sonka fogyasztása, ami a mai napig nélkülözhetetlen eleme az ünnepi asztalnak.

A sonka mellett pedig a tormának is ott a helye! Az Ízmester Tormák között pedig a hagyományos csemege és csípős mellett még egy különleges áfonyás ízesítést is találtok!

 

Így készítsd el a Sonkás-Tormás Rolót!

A kígyóuborkát mossuk meg, majd hosszanti irányban egy hámozó segítségével vágjunk hosszú szeleteket belőle.

Egy vágódeszkára, vagy a konyhapultra húzzunk ki kb. 30 centiméter hosszan frissentartó fóliát. Hosszában helyezzük rá az uborka szeleteket úgy, hogy 2-3 mm-en fedjék egymást. Ha a frissentartó fólia szélességében kiterítettük az uborka szeleteket, helyezzünk rá egy papírtörlőt és itassuk fel róla a nedvességet.

SONKÁS-TORMÁS ROLÓ

Kenjük meg krémsajttal, majd helyezzük rá a sonka szeleteket. Ezt pedig kenjük meg a tormával, majd óvatosan, és amilyen szorosan csak tudjuk, tekerjük fel.

Tekerjük be a fóliával, majd tegyük hűtőbe 30 percre. Ezután szeleteljük fel.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

TUDTAD?

Az áfonya kiváló antioxidáns forrás, különösen a flavonoidok terén. Ezek az antioxidánsok segítenek a szervezetben a szabad gyökök elleni harcban, amelyek károsíthatják a sejteket és növelhetik a krónikus betegségek, például a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • ½ db kígyóuborka
  • 20 g krémsajt
  • 50 g szeletelt sonka
  • 2 tk áfonyás torma
Hirdetés
good spirit

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • ½ db kígyóuborka
  • 20 g krémsajt
  • 50 g szeletelt sonka
  • 2 tk áfonyás torma
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv