Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Almás palacsinta recept

Almás palacsinta

A recept támogatója:

ízmester logo

A palacsinta egy lapos, vékony tésztaféleség, amelyet világszerte különböző változatokban készítenek és fogyasztanak. A palacsinta története ősi időkig nyúlik vissza, és szinte minden kultúrában megtalálható valamilyen formában.

 

Miért népszerű étel a palacsinta?

Egyszerű elkészítés: A palacsinta alapvető hozzávalói – liszt, tojás, tej, víz – szinte minden háztartásban megtalálhatók, és az elkészítésük gyors és egyszerű.

Sokoldalúság: A palacsinta édes és sós változatban is készíthető, így minden étkezéshez illik. Tölthető gyümölccsel, lekvárral, csokoládéval, túróval, vagy akár húsos, zöldséges töltelékekkel is.

Almás palacsinta recept

Kulturális jelentőség: A palacsinta számos országban és kultúrában tradicionális étel, gyakran készítik ünnepek alkalmával.

Az Almás palacsinta különösen népszerű az őszi hónapokban, amikor a friss alma könnyen elérhető. Az alma friss, savanykás édességet hoz a palacsintába, ami jól kiegészíti a tészta enyhén édeskés ízét.

Így készítsd el az Almás palacsintát!

A lisztet mérjük ki és keverjük el a sütőporral és a fahéjjal. A tojást üssük fel, majd habosítsuk ki. Adjuk hozzá a cukrot és a tej felét, majd keverjük csomómentesre.

Adjuk hozzá a lisztes keverék felét, keverjük el, majd jöhet a tej másik része, majd a maradék liszt is.

Az Ízmester Őrölt Fahéj remekül feldobja a fűszeres, húsos keleti fogásokat, valamint az édes desszertek ízvilágát is.

Almás palacsinta recept

Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le, majd adjuk a palacsinta tésztához.

Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés vajat, majd kanalazzuk a palacsintát kisebb körökben az edénybe. Süssük oldalanként közepes hőfokon 2-3 percig.

Süssük ki a tésztát. Ha kész, tálaláshoz adjunk hozzá mézet és diót!

Almás palacsinta recept

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A rómaiak “alita dolcia” néven ismerték, ami lisztből, tojásból és tejből készült, és mézzel édesítették. Az európai középkorban a palacsinta különösen népszerűvé vált, mivel könnyen elkészíthető, sokféle módon variálható, és olcsó alapanyagokból készült.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 150 g finomliszt
  • 200 ml tej
  • 2 db alma
  • 2 tk kristálycukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 20 g vaj
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 1 db tojás
  • 150 g finomliszt
  • 200 ml tej
  • 2 db alma
  • 2 tk kristálycukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 20 g vaj
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.