Hirdetés
karácsony superleaderboard 970x90
Airfryer Lángos

Airfryer Lángos

A lángos egy nagyon népszerű magyar étel, amely főként street foodként terjedt el és nem hiányozhat egy strandról sem!

A lángos népszerűségét egyszerű és gyors elkészítése, kedvező elkészítési költsége, valamint gazdag variálhatósága magyarázza

A lángos története visszanyúlik egészen a török hódoltság előtti időkbe, és az évszázadok során az egész Kárpát-medencében elterjedt. Népszerűsége a kommunizmus alatt nőtt meg jelentősen, amikor az utcai ételek és a közösségi étkezések fontos szerepet kaptak a magyar társadalomban.

Ma a lángos nemcsak Magyarországon, hanem számos más országban is kedvelt, ahol a magyar diaszpóra jelen van. Egyes helyeken innovatív változatok is megjelentek, például desszertként kínált édes lángosok, amelyek tovább szélesítik ennek az egyszerű, de ízletes ételnek a rajongói körét.

 

Így készíts lángost airfryerben!

A lisztet mérjük ki és szitáljuk át, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Az élesztőt nem kell külön felfuttatni.

Alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat és dagasszuk addig, amíg sima, egynemű tésztát nem kapunk. Tegyük olajjal kikent tálba, fedjük le és kelesszük 60 percig.

Ha a tészta nagyjából a duplájára kelt kevés olajjal locsoljuk meg, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. Osszuk hat részre, majd formázzunk gombócokat belőle. Takarjuk le és kelesszük újabb 30 percig.

Az airfryert melegítsük elő. A tészta gombócot olajos kézzel nyújtsuk ki és formázzuk kör alakúra úgy, hogy az airfryer sütő részébe beférjen. Használjunk hozzá sütőpapírt.

Süssük a lángosokat 200 C fokon először 5 percig, majd fordítsuk meg és süssük további 3 percig.

Ha kész tálaljuk tejföllel és reszelt sajttal, vagy válasszuk a saját, kedvenc feltételink valamelyikét!

 COSORI Turbo Blaze Forrólevegős Sütő

A recept a COSORI Turbo Blaze Forrólevegős Sütőben készült, ami 9 különböző előre programozott funkcióval, valamint 30°C és 230°C közötti hőmérsékleti skálával segít könnyebbé, energia és idő takarékosabbá tenni a konyhában töltött időt!

A recept létrejöttét a Cosori Magyarország támogatta.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

Eredetileg a lángos a kenyérsütés melléktermékeként készült, amikor a sütőt melegítették és a maradék tésztát kisütötték, hogy ne vesszen kárba.

Hozzávalók

  • 500 g búzaliszt
  • 1 ek joghurt
  • 280 ml víz
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
Hirdetés
karácsony banner 300x600

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 500 g búzaliszt
  • 1 ek joghurt
  • 280 ml víz
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.