a hatodik szeretetnyelv

Szőlős Camembert Mártogatós

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

  • 1 camembert sajt
  • 250 g szőlő
  • 100 g dió
  • 10 levél bazsalikom
  • 2 ek méz
  • olivaolaj

A camembert sajtot ujjnyi távolságban, félig bevagdosom, majd 90 fokban elforgatva megismételjük, így négyzetesen beirdalva. Ezt az oldalát megkenem 1 evőkanál mézzel.

Serpenyőben kevés olivaolajat hevítek, majd mehet rá a camembert sajt a mézes oldalával lefelé. Körülbelül 5-6 percig sütöm, amíg meg nem pirul.

A szőlőszemeket félbe vágom, majd a magvakat is durván felaprítom. 

Abban a serpenyőben, amiben a sajtot pirítottam, beleszórom a magvakat és gyakori kevergetés mellett 5-10 perc alatt megpirítom.

camembert mártogatós randikaja

Egy hőálló edénybe szórom a szőlőket és a magvakat, elkeverem egymással. Az edény szélére húzom, hogy középen legyen hely a sajtnak, majd a lepirított oldalával felfelé középre helyezem a camembert korongot.

Egy evőkanál mézet csurgatok a sajtra és a szőlős keverékre is, meglocsolom 1-2 ek olivaolajjal, majd mehet rá a bazsalikom is.

Előmelegített sütőben, légkeverésen 180 C fokon 15 perc alatt készre sütöm.

Pirítóssal tálalom és a folyós sajtba mártogatom.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha hidegtálon fogyasztunk vagy kínálunk camembert sajtot, mindig szobahőmérsékleten tálaljuk, így sokkal gazdagabb ízélményben lesz részünk!

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv