Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
camembert mártogatós randikaja

Szőlős Camembert Mártogatós

A camembert sajtot ujjnyi távolságban, félig bevagdosom, majd 90 fokban elforgatva megismételjük, így négyzetesen beirdalva. Ezt az oldalát megkenem 1 evőkanál mézzel.

Serpenyőben kevés olivaolajat hevítek, majd mehet rá a camembert sajt a mézes oldalával lefelé. Körülbelül 5-6 percig sütöm, amíg meg nem pirul.

A szőlőszemeket félbe vágom, majd a magvakat is durván felaprítom. 

Abban a serpenyőben, amiben a sajtot pirítottam, beleszórom a magvakat és gyakori kevergetés mellett 5-10 perc alatt megpirítom.

camembert mártogatós randikaja

Egy hőálló edénybe szórom a szőlőket és a magvakat, elkeverem egymással. Az edény szélére húzom, hogy középen legyen hely a sajtnak, majd a lepirított oldalával felfelé középre helyezem a camembert korongot.

Egy evőkanál mézet csurgatok a sajtra és a szőlős keverékre is, meglocsolom 1-2 ek olivaolajjal, majd mehet rá a bazsalikom is.

Előmelegített sütőben, légkeverésen 180 C fokon 15 perc alatt készre sütöm.

Pirítóssal tálalom és a folyós sajtba mártogatom.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha hidegtálon fogyasztunk vagy kínálunk camembert sajtot, mindig szobahőmérsékleten tálaljuk, így sokkal gazdagabb ízélményben lesz részünk!

Hozzávalók

  • 1 camembert sajt
  • 250 g szőlő
  • 100 g dió
  • 10 levél bazsalikom
  • 2 ek méz
  • olivaolaj
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 1 camembert sajt
  • 250 g szőlő
  • 100 g dió
  • 10 levél bazsalikom
  • 2 ek méz
  • olivaolaj
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv