A répát megtisztítom és lereszelem. A cukrot elkeverem a szobahőmérsékletű, puha vajjal. Ezután hozzáadom a tojásokat és felhabosítom.
A keverékhez adom az olajat, a répát és a diót majd elkeverem. Egy külön tálban a lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport is elkeverem, ezután pedig ezt is a tojásos keverékhez adom.
Egy kb 25 cm széles formát olajsprayvel kifújok, hogy ne tapadjon le a tészta, majd mehet is előmelegített sütőbe légkeverésen 180 C fokon 40 percre.
Ha megsült hagyom teljesen kihűlni mielőtt a krémet rákenem.
A krémhez a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot kihabosítom kézi habverővel. Ezután mehet hozzá a ricotta a vanília és 10 g liofilizált málna.
Elkeverem és mehet a hűtőbe 15 percre.
Az összeállításhoz csak rákenem a krém 2/3át, majd a maradékot zacskóba teszem, a sarkát kivágom majd ahogy éppen kedvem van díszítem.
Ha szeretnéd megnézni, hogyan készül ez a torta kattints ide!