Hirdetés
Fehércsokis-Kókuszos Brownie torta recept

Fehércsokis-Kókuszos Brownie Torta

A tészta száraz hozzávalóit a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaót egy tálba kimérem és alaposan elkeverem egymással.

A tojást robotgéppel habosra keverem, majd az olajat óvatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadom, hogy egységes legyen és ne váljon szét. 

Ezután mehet bele a joghurt és a vanília, valamint a víz. Elkeverem, majd a lisztes keveréket 3-4 adagban hozzáadom és simára keverem.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A tésztát kerek formába öntöm kb 25 cm átmérővel. Kókuszolaj sprayvel fújom ki a formát, majd beleöntöm a masszát és mehet is a sütőbe kb 34-40 perce. Sütés közben ellenőrizzük, akkor van kész ha mozgatásra a széle nem, de a közepe még kicsit mozog.

Amíg a tészta sül, a krémet készítem elő. A vajat hagyjuk kint, hogy meg tudjon puhulni. A fehércsokit felkockázom, majd gőz fölött a sűrített tejjel felolvasztom. Amíg már megolvadt félrerakom és hagyom hűlni. 

Amíg hűl, elkészítem a csokigolyókat. A kekszet, a kakaót és a porcukrot elkeverem egymással. Mehet hozzá a víz, majd a vajat megolvasztom, hozzáadom a többi hozzávalóhoz és alaposan elkeverem. 

Ez lesz a legújabb kedvenced: fehércsokis brownie torta sok-sok kókusszal!

Golyókat formázok belőle, majd megforgatom kókuszban.

A díszítéshez eltérő méretű golyókat készítettem, spirális alakban raktam a tortára, így folyamatosan csökkent a méretük.

Ha a fehércsoki már langyos, a vajat egy edényben felhabosítom, hozzáadom a fehércsokis keveréket, majd a porcukrot. 

Amikor a tészta megsül, hagyom a formában teljesen kihűlni. Ezután kiveszem a formából, a tetejét egyenesre vágom, a levágott tésztát félrerakom, ezt morzsolom majd a tetejére.

Visszateszem a tésztát a formába, a szélére belülről tortafóliát tettem, alufóliából is vághatunk egy csíkot, hogy ha megdermedt könnyű legyen kivenni a formából.

A tésztára rákanalazom a krémet, a tetejét pedig nem simára, hanem hullámzóra csináltam meg. A levágott kimaradt tésztát szétmorzsolom és megszórom vele a tetejét, majd mehetnek rá a csokigolyók, és kész is!

TUTI TIPP

A recept elkészítéséhez használjunk szobahőmérsékletű alapanyagokat, így ugyanis sokkal lágyabb tésztát kapunk majd!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g liszt
  • 240 g cukor
  • 50 g kakaó
  • 6 g sütőpor
  • 4 tojás
  • 270 g olaj
  • 180 g joghurt
  • 15 ml vanília kivonat
  • 100 ml víz

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 200 g vaj
  • 150 g fehércsokoládé
  • 150 ml sűrített tej
  • 70 g porcukor
  • 70 g kókusz

 

Hozzávalók a csokigolyókhoz:

  • 100 g darált keksz
  • 25 g kakaó
  • 40 g vaj
  • 30 g porcukor
  • 1 ek kókusz
  • 35 ml tej
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g liszt
  • 240 g cukor
  • 50 g kakaó
  • 6 g sütőpor
  • 4 tojás
  • 270 g olaj
  • 180 g joghurt
  • 15 ml vanília kivonat
  • 100 ml víz

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 200 g vaj
  • 150 g fehércsokoládé
  • 150 ml sűrített tej
  • 70 g porcukor
  • 70 g kókusz

 

Hozzávalók a csokigolyókhoz:

  • 100 g darált keksz
  • 25 g kakaó
  • 40 g vaj
  • 30 g porcukor
  • 1 ek kókusz
  • 35 ml tej
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv