Fehércsokis-Kókuszos Brownie torta recept

Fehércsokis-Kókuszos Brownie torta

Hozzávalók a tésztához:

200 g liszt

240 g cukor

50 g kakaó

6 g sütőpor

4 tojás

270 g olaj

180 g joghurt

15 ml vanília kivonat

100 ml víz

Hozzávalók a krémhez:

200 g vaj

150 g fehércsokoládé

150 ml sűrített tej

70 g porcukor

70 g kókusz

Hozzávalók a csokigolyókhoz:

100 g darált keksz

25 g kakaó

40 g vaj

30 g porcukor

1 ek kókusz

35 ml tej

A tészta száraz hozzávalóit a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaót egy tálba kimérem és alaposan elkeverem egymással.

A tojást robotgéppel habosra keverem, majd az olajat óvatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadom, hogy egységes legyen és ne váljon szét. 

Ezután mehet bele a joghurt és a vanília, valamint a víz. Elkeverem, majd a lisztes keveréket 3-4 adagban hozzáadom és simára keverem.

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. A tésztát kerek formába öntöm kb 25 cm átmérővel. Kókuszolaj sprayvel fújom ki a formát, majd beleöntöm a masszát és mehet is a sütőbe kb 34-40 perce. Sütés közben ellenőrizzük, akkor van kész ha mozgatásra a széle nem, de a közepe még kicsit mozog.

Amíg a tészta sül, a krémet készítem elő. A vajat hagyjuk kint, hogy meg tudjon puhulni. A fehércsokit felkockázom, majd gőz fölött a sűrített tejjel felolvasztom. Amíg már megolvadt félrerakom és hagyom hűlni. 

Amíg hül, elkészítem a csokigolyókat. A kekszet, a kakaót és a porcukrot elkeverem egymással. Mehet hozzá a víz, majd a vajat megolvasztom, hozzáadom a többi hozzávalóhoz és alaposan elkeverem. 

Golyókat formázok belőle, majd megforgatom kókuszban.

A díszítéshez eltérő méretű golyókat készítettem, spirális alakban raktam a tortára, így folyamatosan csökkent a méretük.

Ha a fehércsoki már langyos, a vajat egy edényben felhabosítom, hozzáadom a fehércsokis keveréket, majd a porcukrot. 

Amikor a tészta megsül, hagyom a formában teljesen kihűlni. Ezután kiveszem a formából, a tetejét egyenesre vágom, a levágott tésztát félrerakom, ezt morzsolom majd a tetejére.

Visszateszem a tésztát a formába, a szélére belülről tortafóliát tettem, alufóliából is vághatunk egy csíkot, hogy ha megdermedt könnyű legyen kivenni a formából.

A tésztára rákanalazom a krémet, a tetejét pedig nem simára, hanem hullámzóra csináltam meg. A levágott kimaradt tésztát szétmorzsolom és megszórom vele a tetejét, majd mehetnek rá a csokigolyók, és kész is!