A csirkemellet és a gombát megtisztítom és kisebb kockákra vágom. Egy nagyobb főzőedényben az olivaolajat elkeverem a liszttel, majd alacsony hőfokon felhevítem.
Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, megforgatom a lisztes keverékben. Ezután a csirkemellet és a gombát, elkeverem, majd alacsony hőfokon pár percig főzöm.
Hozzáadom a fűszereket, a friss bazsalikomot felvágom és úgy adom hozzá. Használhatunk szárított bazsalikomot is kb 2 tk mennyiségben.
Az egészet felöntöm kb kétszer annyi vízzel, mint ami ellepi és 30-40 percig főzöm. Amikor a csirkemell átfőtt hozzáadom a bébispenótot és további 15 percig főzöm.
A tejszínt a végén adom hozzá, ekkor már éppen csak visszamelegítem, nem forralom.