Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Teljes kiőrlésű barackos galette recept

Barackos TK Galette

A Galette egy szuper egyszerűen elkészíthető francia pite utánzat, egy látványos desszert, amivel a kezdők sem foghatnak mellé. Még pite- vagy más sütőformára sincs szükségünk hozzá!

Ráadásul bármilyen idény gyümölccsel elkészíthetjük, így drága hozzávalókat sem kell használnunk. Bátran elkészíthetjük almával, körtével, meggyel, szilvával, eperrel, de akár még sós verzióban is!

A vajat sütés előtt egy fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.

A lisztet egy edénybe mérjük ki, adjunk hozzá egy csipet sót, a cukrot és keverjük el. Majd a szobahőmérsékletű vajat morzsoljuk el benne. 

Ezután mehet bele a joghurt, a víz és gyúrjuk addig, amíg össze nem áll. Tegyük fél órára a hűtőbe, így a vaj visszadermed és könnyű lesz kinyújtani.

Amíg a tészta pihen mossuk meg a barackokat, magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre. Adjuk hozzá a keményítőt, a fahéjat és a cukrot, majd óvatosan keverjük össze. 

Teljes kiőrlésű barackos galette recept

A tésztát oszthatjuk négyfelé, így egy fős galetteket kapunk, két felé, vagy nyújthatunk belőle egy nagy galettet is. A képen és a videón két részre osztva láthatjátok.

A tésztát körülbelül fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, közben lisztezzük, hogy ne tapadjon le. Érdemes gyorsan dolgozni, ha pedig több részre osztjuk a tésztát, amivel nem dolgozunk tegyük vissza a hűtőbe. 

Törekedjünk rá, hogy nagyjából kör alakúra nyújtsuk. Ezután legyező alakban rendezzük el a közepén a gyümölcsöket úgy, hogy a tészta szélein 2-3 centit hagyjunk szabadon. Ezt a részt fogjuk visszahajtani.

Amikor a gyümölcsöket elrendeztük, kezdjük el a széleit felhajtani. Kattints ide és nézd meg a videón a tészta hajtásának folyamatát.

Egy tojást villával verjünk fel, majd a felhajtott tészta széleket kenjük le vele. Szórjuk meg kevés barnacukorral, majd mehet is az előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokon 25 percre.

TUDTAD?

A Galette francia pite desszert, melynek egyik variációja a Galette des Rois, amit vízkereszt napjára készítenek. A süteményben egy apróságot rejtenek el, aki pedig megtalálja az lesz a szerencsés király!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g vaj
  • 40 g joghurt
  • 30 g víz
  • 10 g barnacukor
  • 1 csipet só

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 barack
  • 50 g barnacukor
  • 20 g keményítő
  • 2 g fahéj

 

Hozzávalók a lekenéshez:

  • 1 tojás
  • 1 ek barnacukor
Hirdetés
good spirit

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g vaj
  • 40 g joghurt
  • 30 g víz
  • 10 g barnacukor
  • 1 csipet só

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 barack
  • 50 g barnacukor
  • 20 g keményítő
  • 2 g fahéj

 

Hozzávalók a lekenéshez:

  • 1 tojás
  • 1 ek barnacukor
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv