Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
pink praline recept rózsavízzel

Pink Praline

Egy egyszerű francia különlegesség, ami tökéletes és figyelmes ajándék is lehet szeretteinknek.

A mandulát szórjuk egy tepsire, majd előmelegített sütőben 190 C fokon 5 perc alatt enyhén pirítsuk meg. Ha kész vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Ezzel a mandulában lévő olaj hatására érezhetővé válnak az aromák. A cukrot, a vizet és a rószavizet öntsük egy forralóedénybe és kezdjük el melegíteni. Magas hőfokon dolgozzunk. Amikor már forr, adjuk hozzá az ételszínezéket és a rózsavizet.

A rózsavíz elhagyható, ha csak emiatt nem szeretnénk vásárolni. Ebben az esetben helyette adjunk hozzá 20 ml vizet.

Melegítsük addig, amíg el nem éri a 125 C fokot. Fontos, hogy pontos hőmérséklettel dolgozzunk. Ha hamarabb hozzáadjuk a mandulát, nem fog megszilárdulni. Amikor elértük a kívánt hőfokot, adjuk hozzá a mandulát, majd vegyük le a főzőlapról.

Folyamatosan keverjük egészen addig, amíg a cukor ki nem világosodik és meg nem szilárdul. Ekkor szórjuk ki egy nagyobb tálcára vagy vágódeszkára és hagyjuk kihűlni. Minél jobban szétterítjük annál jobban tud hűlni, így hamarabb tudunk nekilátni a második réteg cukorborításnak.

pink praline recept rózsavízzel

Mielőtt hozzálátnánk mossuk el a forralóedényt és válogassuk ki a mandula szemeket a rózsaszín cukorból. A második réteghez szükségünk lesz + 100 g cukorra és 70 ml vízre. A korábban használt forralóedényt mossuk el, majd rakjuk bele a cukrot és a vizet, valamint az előző körből megmaradt már rózsaszín cukrot is.

Forraljuk fel, majd melegítsük fel 125 C fokra. Adjuk hozzá a mandulát. Vegyük le a főzőlapról és folyamatosan keverjük, amíg a cukor ki nem kristályosodik. Terítsük szét, hagyjuk hűlni, majd jöhet a harmadik forduló. A harmadik réteghez + 50 ml vízre lesz szükség és a maradék rózsaszín cukorra. Plusz cukorra nem lesz szükség. Melegítsük fel a forraló edényben, forraljuk addig, amíg el nem éri a 125 C fokot. 

Vegyük le a főzőlapról. Adjuk hozzá a mandulát és keverjük folyamatosan, amíg meg nem szilárdul a cukor. Ekkor szórjuk ki egy nagyobb tálcára vagy vágódeszkára és hagyjuk kihűlni. A végén nincs más dolgunk mint szétválogatni a beburkolt mandulákat a visszamaradt cukortól. 

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dizájnkonyha (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés

TUTI TIPP

A megmaradt cukrot még langyosan érdemes apróra morzsolni: így később fel tudjuk használni díszítő cukorként vagy egy újabb adag Pink Praline első körében ennyivel kevesebb cukrot adjunk hozzá.

Hozzávalók

  • 100 g blansírozott mandula
  • 200 g cukor
  • 50 ml víz 
  • 20 ml rózsavíz (elhagyható)
  • ½ tk piros ételszínezék
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 100 g blansírozott mandula
  • 200 g cukor
  • 50 ml víz 
  • 20 ml rózsavíz (elhagyható)
  • ½ tk piros ételszínezék
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv