A paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát és a répát megtisztítom felaprítom és turmixal ledarálom.
Érdemes hozzárakni a vizet vagy alaplevet is, mert akkor sokkal könnyebb lesz kiönteni, mintha sűrű krémes állaga van.
Egy főzőedényben megolvasztom a vajat, vagy a kókuszolajat, hozzáadom a lisztet.
Kicsit felmelegítem, amíg a liszt világos barnássá válik, majd felöntöm az összeturmixolt zöldséglével.
Hozzáadom a fűszereket, sót borsot ízlés szerint, a cukrot, a bazsalikomot és felrakom közepes hőfokon főzni.
30-40 percig főzöm, amíg krémes állagú nem lesz. Ha szeretnénk lehet hozzáadni 3-4 ek tejszínt, hogy még krémesebb legyen.
A tálaláshoz aprítottam egy kis friss bazsalikomot, egy tk joghurtot és pirítóst sajttal és oregánóval használtam.