A Green Goddess saláta nevét és jellegzetes ízvilágát az élénkzöld, friss fűszernövényekkel gazdagított öntetnek köszönheti.
A saláta népszerűségének titka a friss zöldfűszerek és a krémes alap, amit gyakran majonézzel vagy tejföllel is készítenek.
A Green Goddess saláta azért is kedvelt, mert könnyen variálható zöldségekkel vagy más fehérjeforrásokkal is, így számtalan változatban elkészíthető.
Így készítsd el a Green goddess salátát!
Első lépésként öntsünk forró vizet egy kisebb edénybe, amiben beáztatjuk a kesudiót körülbelül tíz percre. Ez a lépés segít megpuhítani a magokat, így az öntetünk sokkal krémesebb lesz.
Amíg a kesudió puhul, alaposan mossuk meg a káposztát és a kígyóuborkát. A káposztát vágjuk vékony csíkokra, vagy gyaluljuk le, hogy könnyen fogyasztható, roppanós falatokra essenek szét. Az uborkákat apró kockákra daraboljuk, de akár vékony szeletekre is vághatjuk, ha úgy jobban tetszik.
A megmosott újhagymát szintén tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel, és tegyük a többi zöldség közé. A káposztát, az uborkát és az újhagymát egy nagy tálban keverjük össze.
Próbáld ki az Ízmester fagyasztva szárított fűszereit, amelyek praktikus üveges kiszerelésben kaphatók, hosszú ideig eltarthatók, és nem igényelnek hűtést sem. A fagyasztva szárítás technológiájának köszönhetően a fűszerek hosszú ideig megőrzik eredeti alakjukat, ízüket és tápértéküket.
Használhatod őket levesekben, salátákban, pácokban, húsokhoz, halakhoz, vagy akár tésztákhoz és rizottókhoz is, így élvezheted a friss zöldfűszerek ízét egész évben!
Miután a kesudió megpuhult, szűrjük le, és tegyük a turmixgépbe. Adjuk hozzá a vegán krémet, majd a szárított fokhagymát, a metélőhagymát és a petrezselymet, valamint csipkedjük bele a friss bazsalikomleveleket is. Facsarjuk bele a citrom levét, és csorgassuk hozzá az olívaolajat. Ezután kanalazzuk bele a mézet és a mustárt, végül ízesítsük az egészet sóval. Turmixoljuk addig, amíg selymes, homogén öntetet nem kapunk.
Az elkészült, krémes zöldfűszeres öntetet öntsük a felaprított zöldségekre, majd alaposan forgassuk át. Hagyjuk a hűtőszekrényben állni legalább 10-15 percig, de akár egy egész napig is, így a különböző összetevők még jobban összeérnek.
Ezzel a könnyed, mégis ízekben gazdag Green Goddess salátával nemcsak egészségesen, de változatosan is főzhetünk, ráadásul a látványos zöld színvilág azonnal meghozza az étvágyunkat.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!